Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Hier begint jouw succes  

Ben jij klaar voor een vliegende start in het bedrijfsleven? De IVA is een particuliere hbo en mbo business school die uniek is in Nederland.

PoQdedhOXwI

Ga maar na:

  • Een unieke mix van vakken: sales, economie, managent, marketing en techniek
  • Docenten hebben ervaring uit het bedrijfsleven
  • Veel persoonlijke aandacht door kleinschalige opzet
  • Opgericht in 1930, voor studenten met zakelijke ambitie
  • Centraal gelegen, vlakbij Utrecht
  • Een unieke campus in de bosrijke omgeving van Driebergen
  • Al jaren bekroond als TOP-opleiding (bron: keuzegids mbo en hbo)
  • Unieke thema’s; automotive of nautisch 

Maak kennis tijdens een Open Avond

business school studenten groep

Na IVA Business School kun je alle kanten op 

Werk jij straks bij een innovatief bedrijf? Of begin je je eigen startup? Na een opleiding aan IVA Business School ben je er helemaal klaar voor. Je leert bij ons ontdekken waar je kwaliteiten liggen, wat je leuk vindt, hoe je je het beste kunt ontwikkelen. Zodat je straks zelfverzekerd belangrijke beslissingen neemt. Klanten adviseert, een netwerk opbouwt. Misschien zelfs doorgroeit naar een leidinggevende positie. 

Van banken tot jachtbouwers, van automerken tot serviceproviders: in de top van het bedrijfsleven zijn veel oud-studenten van de IVA te vinden. 

Onze mbo business opleiding: in twee jaar klaar voor de praktijk 

De sprintopleiding aan de IVA is een intensieve mbo business opleiding van maar twee jaar. Zo kun je zo snel mogelijk de praktijk in. Je wordt begeleid en gemonitord door je mentor, die je motiveert het beste uit jezelf te halen.

De + betekent dat we als particuliere opleiding meer bieden dan gewone business scholen: meer vakken, meer begeleiding, meer buitenschoolse activiteiten. Je krijgt vakken als Management, Bedrijfseconomie, Marketing en Presentatietechniek. En je loopt al vanaf het eerste jaar stage, waardoor je meteen ervaring opdoet in de praktijk. 

Ontdek de mbo business opleiding

business school student op boot

Onze hbo business opleiding: kickstart je carrière 

De business opleiding hbo (Hogeschool IVA) duurt vier jaar. Deze brede opleiding bereidt je helemaal voor op een succesvolle zakelijke carrière. Ook op hbo-niveau word je begeleid door je mentor, waarbij je gedurende de looptijd steeds meer zelf de regie pakt.

Je krijgt vakken als Management, Bedrijfseconomie en Marketing, maar ook Communicatie en Business Technology. Je loopt vanaf het begin stage en schrijft zelf een businessplan. De beste voorbereiding op het echte werk! 

Ontdek de hbo business opleiding

twee business school studenten

Kies je thema: automotive of nautisch 

Zowel binnen de hbo als de mbo business opleiding kies je uit twee thema’s: automotive of nautisch. Razend interessante branches waarin heel veel gebeurt. In de dynamische autowereld zijn innovaties de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. In watersport en jachtbouw loopt Nederland wereldwijd voorop. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Meer weten over automotive of nautisch business management?