Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

De vakken op deeltijd-HBO

Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement

Om als bedrijf excellent te presteren moet het management vandaag de dag met heel veel aspecten rekening houden, zowel intern als extern. De methodieken, en de bijbehorende dilemma’s, die het management hiervoor zou kunnen toepassen, moeten bestudeerd en begrepen worden.

Financieel Management

Financieel Management

Bij Financieel Management leer je hoe je inzicht krijgt in een bedrijf aan de hand van cijfers en ratio’s. Ook interne communicatie, planning en controle spelen een rol in dit vakgebied.

Computerapplicaties

Computerapplicaties

Hoe organiseer je een optimale informatiestroom in het bedrijf? Je maakt kennis met veelgebruikte (CRM-)systemen en leert ICT in te zetten voor een gezonde bedrijfsvoering.

Bedrijfscommunicatie

Bedrijfscommunicatie

Op een hoger niveau leren communiceren in woord en geschrift. 

Presentatietechnieken

Presentatietechniek

Verdere intensieve training in het geven van verschillende soorten presentaties. Leren hoe je zowel in het Nederlands, Engels als Duits overtuigend kunt presenteren op een manier die blijft hangen bij je publiek.

International Business

International Business

Internationaal zaken doen biedt vele kansen, maar kent ook valkuilen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen in grensoverschrijdend verband is een belangrijk thema in dit vakgebied.

Marketing

Marketing

Omdat marketing veel in projecten plaatsvindt, leer je dit vak veelal aan de hand van cases. Deze situatieschetsen uit het bedrijfsleven en leren je hoe je een beleid uitstippelt. Voorbeelden komen uit de industriële-, direct- en dienstenmarketing.

Organisatie Psychologie

Organisatie Psychologie

Wat gaat er om in een organisatie en in de hoofden van medewerkers? Hoe ‘denkt’ een klant of leverancier? 

Talen

Engels (Business Communication)

Kunnen spreken en schrijven in het Engels is nog iets anders dan zaken doen in deze taal. Zegt je Engelse contact “interesting proposal” en denk jij de deal al binnen te hebben? Helaas, hij bedoelt dat je voorstel werkelijk nergens op lijkt…!

Duits

Met onze oosterburen doen we veel zaken. Vooral in de automotive en nautische sector. Ook hier spelen luisteren, spreken en schrijven een grote rol. Je hoeft geen voorkennis van Duits te hebben.

Integrale business plan

De studenten gaan in dit project creatief kijken naar een strategisch probleem bij een zelf gekozen organisatie.

Door de integrale aanpak zullen de studenten vanuit diverse invalshoeken naar het probleem en de mogelijke oplossingen kijken. Want wat vanuit marketingoptiek interessant lijkt is wellicht financieel minder aantrekkelijk maar zou weer wel de kwaliteit kunnen verhogen.

Hierbij gebruiken zij de kennis uit de hoofdvakken van het laatste jaar: Marketing, Organisatiepsychologie, kwaliteitsmanagement, International Business en Financial Management.

Uiteindelijk dienen de studenten een strategisch advies te overleggen aan de opdrachtgever. 

Terug naar: