Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

De investering in jouw toekomst

Je staat voor de keuze staat om door te studeren, een belangrijke investering in jezelf. In tijd, in energie, maar ook financieel. Waarschijnlijk draag je zelf financieel bij, maar ook veel werkgevers willen investeren in hun medewerkers. Tenslotte zoeken zij continu naar gemotiveerde mensen die het bedrijf verder kunnen brengen. Interessant dus voor zowel het bedrijf als voor jou! Maak dit bespreekbaar.

Je investering in tijd

  • 36 avondbijeenkomsten per cursusjaar
  • Vaste dinsdagavond in de week
  • Programma van 19.00 tot 22.00 uur.

Je investering in energie

Studeren kost energie en vereist inzet en motivatie. Onderschat niet dat je naast en drukke baan energie in voorbereiding en opdrachten moet steken om optimaal rendement uit je studie te halen. Bespreek dit dus ook met je werkgever. Nu energie in een studie betekent direct rendement in de vorm van kennis, nieuwe inzichten en contacten met medestudenten en docenten.

Je financiële investering (2017/2018)

Deeltijd-BMC: € 9.085 bij betaling ineens of in vier termijnen van een half jaar ad € 2.315 (excl. boekengeld).
Deeltijd-HBO: € 9.905 bij betaling ineens of in vier termijnen van een half jaar ad € 2.525 (excl. boekengeld). Begeleiding stage/scriptie (inclusief verdediging) € 985.

Boekengeld

Deeltijdopleiding BMC jaar 1: € 375,-
Deeltijdopleiding BMC jaar 2: € 155,-

Deeltijdopleiding HBO jaar 1: € 395,-
Deeltijdopleiding HBO jaar 2: € 325,-

Tegemoetkoming studiekosten

Bekostig je de studie zelf? De overheid begrijpt dat dit een flinke investering is en biedt hiervoor mogelijkheden. Studenten die deeltijd-hbo volgen, kunnen gebruik maken van het "Levenlanglerenkrediet"  van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Ga naar Levenlanglerenkrediet DUO

Fiscale mogelijkheden student

Als je studeert, investeer je in boeken of lesmateriaal dat je voor je studie nodig hebt. Ook betaal je lesgeld of collegegeld. De investering die je hebt gedaan (minus de eventuele vergoeding van je werkgever), mag je aftrekken van je inkomsten. Lees meer hierover op de site van de belastingdienst. Dit geldt voro deeltijd-bmc en deeltijd-hbo.

Belastingdienst: Aftrekbaarheid studiekosten 

Fiscale mogelijkheden werkgever

Investeert jouw werkgever in jou? Dat heb je dan goed geregeld! Je werkgever kan de bijfdrage in jouw opleiding opvoeren als kosten. Deze zijn afhankelijk van de situatie (voor een deel) aftrekbaar voor belasting. Het is verstandig de mogelijkheden hiervoor na te gaan bij de boekhouding of accountant van het bedrijf.

Contact deeltijdopleidingen

Advies nodig? We begrijpen dat je niet helemaal in de materie van tegemoetkomingen zit. We leggen het daarom graag aan je uit! Mail of bel ons!