Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Alle doorstudeermogelijkheden van de IVA

Na het afronden van je mbo kun je doorstuderen naar het hbo. Na het behalen van je hbo-diploma heb je mogelijkheid om een master te gaan doen. Klik op de onderstaande richting die voor jou van toepassing is.

Business Management Class

Wil je na het afsluiten van de sprintopleiding mbo+ verder groeien richting het hbo? Dan volg je de éénjarige Business Management Class. Na verdieping en verbreding van het kennisniveau op managementgebied heb je toegang tot het laatste collegejaar van Hogeschool IVA. De vakken die krijgt in de BMC zijn Bedrijfsmanagement, Marketing, Public Relations, Duits en Kwaliteitsmanagement. Het BMC programma is ook in deeltijd te volgen. 

Hbo 3e jaar en afstudeerstage

Het derde jaar van hogeschool IVA kenmerkt zich door een verdere verdieping van het vakkenpakket. Na de brede basis van de eerste vier semesters, volgt er nu een specialisatie in management en marketing. Lestechnisch krijg jij steeds meer jouw touwtjes in handen. Je werkt tenslotte al toe naar je eindproject: het afstudeeronderzoek. De automotive en nautische richtingen komen in dit jaar bij elkaar en hebben dezelfde vakspecialisaties.

Na afronding van de hoofdfase begint de afstudeerfase. Deze bestaat uit zes maanden onderzoeksstage in binnen- of buitenland. Aansluitend schrijf je de afstudeerscriptie. Je wordt één op één ondersteund door een begeleider uit het vakgebied van jouw opdracht. Heb je na afronding van je stage en scriptie alle studiepunten behaald? Gefeliciteerd, je bachelordiploma is binnen!

Northwood bachelor degree

Wil je na IVA-A of sprintopleiding mbo+ verder studeren in internationaal management, marketing en organisatie én je zakelijk Engels perfectioneren? Kies dan voor een aanvullende studie in de Verenigde Staten. Samen met de IVA heeft Northwood University goed aansluitende programma’s ontwikkeld. Je start in het vierde jaar van de internationaal erkende opleiding bachelors degree of business administration (bba). De locaties zijn in Midland (Michigan), Dallas (Texas) of West Palm Beach (Florida).