Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

Wil je succesvol worden in business? Maak een goede start met de opleiding hbo Automotive & Nautisch Business Management. Een brede opleiding die jou optimaal voorbereidt op de toekomst!

automotive nautisch hbo kenmerken a1

Vraag de brochure aan

Aanmelden Online Open Avond

Hbo Automotive & Nautisch Business Management

Heb jij interesse in de commerciële wereld en wil je meer weten over marketing, economie, management, techniek en sales? Maak dan kennis met de hbo Automotive & Nautisch Business Management opleidingen van IVA Business School. Ontwikkel hier jouw business skills tijdens de hbo-opleiding automotive business management of nautisch business management. Studenten komen onder andere terecht in functies als ondernemer, marketing manager, accountmanager, jachtmakelaar of vestigingsleider.

top opleiding hbo automotive & nautisch 2021 met witruimte

Direct naar: Opbouw | Wat kun je worden | Studeren in Driebergen

Keuze voor hbo Automotive of Nautisch

Om jouw hbo-opleiding nóg leuker en interessanter te maken kies je bij aanvang van de opleiding een richting waarmee jij de meeste affiniteit hebt. Je kunt kiezen voor de richting hbo Automotive Business Management of hbo Nautisch Business Management. Dit thema loopt als een rode draad door de opleiding heen en je leert deze branches daardoor ook steeds beter kennen. Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je het diploma Bachelor of Business Administration.

Opbouw van de hbo-opleiding

Wat zijn de toelatingseisen en wat kun je verwachten als je begint aan de opleiding? Wat houdt afstuderen in en wat is het IVA Honours Programme?

Toelatingseisen

Toelatingseisen

We begrijpen dat jij goed voorbereid aan de IVA wil beginnen. Tenslotte is jouw kans op succes daarmee groter. Hierin willen wij jou dan ook graag adviseren. De meeste studenten stromen in met een havo-/vwo-diploma met wiskunde of met een mbo4-opleiding. Kun je nog vakken kiezen? Dan adviseren we economie en eventueel ook Duits in je vakkenpakket te nemen.

Bij aanvang van de hbo- opleiding:

✓ ben je tussen de 16 en 24 jaar

✓ heb je een mbo4-diploma, of

✓ heb je een havo-/vwo-diploma, of

✓ een Belgisch tso- of aso-diploma

Wijkt je vooropleiding af van de hierboven genoemde punten, neem dan contact op met de afdeling Marketing & Voorlichting (voorlichting@iva-driebergen.nl) of +31 343 512 780) om de instroommogelijkheden te bespreken.

Eerste en tweede jaar

Eerste en tweede jaar

Het eerste en tweede leerjaar van de nautische en automotive hbo-opleiding leggen een brede basis. In rap tempo merk je dat je kennis en kunde op een hoger niveau komen. Je krijgt lessen waarin je praktisch én theoretisch bezig bent.

In het tweede leerjaar van deze hogere management opleiding schrijf je met een groepje medestudenten een ondernemingsplan. Als je studeert op de IVA heb je een breed vakkenpakket. Tijdens het ondernemingsplan ligt de focus op de vakken economie, management, marketing en sales.

Behoort jullie plan tot de top van de beste plannen? Dan mogen jullie het plan voorleggen aan een vak-jury uit het bedrijfsleven. Zij bepalen wie er met de winst vandoor gaat!

hbo automotive VWPFS Business Award 2019

Uitreiking Business Managment Awards 

Derde jaar

Derde jaar

In het derde jaar van de IVA hbo business management opleiding is het tijd voor verdieping. In dit jaar laten we het automotive en nautische thema los. Dit jaar staat in het teken van de managementvakken. Je krijgt onder andere de vakken International Business, Financieel management en Marketing. In het derde leerjaar van de hbo-opleiding ga je als ‘consultant’ in teamverband bij een bedrijf een strategisch plan schrijven. Dat is dé perfecte voorbereiding op je afstudeerstage!

hbo automotive opleiding derde jaar studenten

Afstuderen

Afstuderen

De afstudeerfase van de hbo-opleiding bestaat uit zes maanden onderzoeksstage in binnen- of buitenland. Dit hoeft niet per se automotive of nautisch georiënteerd te zijn. De kennis en kunde die je opdoet in de hbo-opleiding sluit namelijk ook perfect aan op banen buiten de automotive- en nautische branche. Aansluitend op je stage schrijf je de afstudeerscriptie. Heb je na afronding van je stage en scriptie alle studiepunten in de hbo-opleiding behaald? Gefeliciteerd, je bachelor diploma is binnen!

Mart hbo automotive diploma uitreiking

Honours Programme

Honours Programme

Wil jij jouw studie nog interessanter en completer maken? Dan kun je ervoor kiezen om naast je hbo-opleiding modules uit het Honours Programme te volgen. Om het IVA Hounours Certificate te behalen, dien je minimaal twee cursussen per module tot een goed einde te hebben gebracht vóórdat je je hbo-studie afrondt. Uiteraard mag je ook losse cursussen volgen. Het Honours Programme bestaat uit de volgende modules:

 • Knowledge 
 • International
 • Social

Honours Programme

In 2 jaar een diploma? Kies het IVA-A programma

Wil je graag snel het bedrijfsleven in en hoef je niet perse een bachelordiploma? Kies dan voor de 2-jarige IVA-A opleiding op hbo-niveau. De keuze voor dit intensieve programma maak je in de loop van het propedeusejaar. Je start namelijk gewoon aan de rijkserkende hbo-opleiding.

Ook als je internationaal wilt doorstuderen, vormt de IVA A-opleiding een goede basis. Na het behalen van jouw IVA-A diploma kun je doorstuderen aan de Northwood University.

hbo automotive studenten

Vraag de brochure aan

Aanmelden Online Open Avond

Wat kun je worden?

Na het behalen van je hbo-diploma kun je dankzij de brede basis in veel verschillende branches aan de slag. Bekijk hieronder waar enkele oud IVA studenten terecht zijn gekomen.

 

Doorstuderen

Heb je de ambitie om na het afronden van je hbo-opleiding te gaan doorstuderen? Dat kan! IVA heeft al jarenlang een samenwerkingsverband met de University of Bradford in Engeland. Hier kun je na het behalen van je hbo-diploma op de IVA, in één jaar (12 maanden) een Master behalen. Zo doe je meteen wat buitenland ervaring op! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om op een andere universiteit in Nederland te gaan doorstuderen. Vaak begin je dan met een pre-master.

 • Hbo (4 jaar)

 • Master (1 jaar)

Doorstuderen na hbo

5zekerheden van een studie bij IVA Business School

 • Uitstekend onderwijs

  Kleinschalig particulier onderwijs met een focus op een specifieke branche. Onze docenten uit het bedrijfsleven maken jouw opleiding concreet.

  Lees verder
  Uitstekend onderwijs
 • Persoonlijke coaching

  Persoonlijk, kleinschalig onderwijs op jouw niveau. Onze docenten en mentoren coachen jou tijdens je studie. Mede daardoor is de uitval zeer beperkt.

  Lees verder
  Persoonlijke coaching
 • Unieke groeimogelijkheden

  Doorgroeien van mbo naar hbo of van hbo naar een master. De IVA heeft korte unieke trajecten die jou snel op een hoger niveau brengen!

  Lees verder
  Unieke groeimogelijkheden
 • Baanzekerheid

  80% van de IVA-studenten heeft bij de diploma-uitreiking al een baan. IVA Business School heeft een eigen loopbaanadviseur en een goed gevulde vacaturebank.

  Lees verder
  Baanzekerheid

 • Netwerk ontwikkeling

  Jouw mede studenten vormen je netwerk voor later. En dat niet alleen! Door stages, bedrijfsbezoeken en afstudeerprojecten bouw jij aan jouw professionele netwerk.

  Lees verder
  Netwerk ontwikkeling
lees verder

Studeren in Driebergen

Driebergen is dan wel een dorp, maar biedt genoeg mogelijkheden om een leuke studietijd te beleven. Bij sportcentrum Hoenderdaal kun je fitnessen, tennissen, golfen, squashen, zaalsporten of even ontspannen tijdens een lesje yoga.

Gezellig wat eten of drinken met een paar klasgenoten? Ook dat kan bij bijvoorbeeld het Wapen van Rijsenburg. Is het tijd voor een avondje stappen? Dan sta je met de bus of de trein zó midden in de stad Utrecht. Veel plezier in Driebergen!

automotive hbo studenten

Reizen of op kamers

IVA Business School ligt centraal in Nederland en is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Veel studenten kiezen ervoor op kamers te gaan in Driebergen en omgeving. We hebben een groot bestand met kamers opgebouwd om je te helpen snel aan een goede kamer te komen. Lees meer.

Kosten en tegemoetkoming

Wat is een betere investering dan investering in jezelf? IVA Business School is een particuliere hogeschool. Dat betekent dat je onderwijs krijgt op topniveau. Bekijk alle informatie over kosten en tegemoetkoming.

Benieuwd geworden naar de IVA en de hbo-opleiding? Vraag dan de brochure aan of meld je aan voor een Open Dag. Heb je vragen over de opleiding? Naam dan contact met ons op.