Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

Hbo automotive en nautisch business management

Aanmelden Open Middag

IVA Driebergen biedt een brede hbo automotive & nautisch business opleiding aan bestaande uit marketing, management, verkoop en techniek. De unieke combinatie van vakken en het automotive of nautische thema, zorgen voor een uitstekende aansluiting naar het bedrijfsleven. De opleiding kent een klassikale structuur en persoonlijke begeleiding. De ervaren docenten zorgen voor inspirerende lessen.

Hbo Top Opleiding

Topopleiding hbo IVA Driebergen

IVA Driebergen is bekroond als Top Opleiding van Nederland volgens de Keuzegids Hbo. De Keuzegids baseert zich grotendeels op de uitslagen van de Nationale Studentenenquête. 

Bekijk de resultaten van IVA Driebergen 

1e en 2e leerjaar hbo automotive & nautisch

Het eerste en tweede leerjaar van de automotive- en nautische hbo-opleiding leggen een brede basis. In rap tempo merk je dat je kennis en kunde op een hoger niveau komen. Je krijgt lessen waarin je praktisch én theoretisch bezig bent. In het tweede leerjaar van de automotive en nautische hbo-opleiding schrijf je een ondernemingsplan. Hier kun je zelfs een prijs mee winnen!

3e leerjaar hbo

In het derde jaar van de hbo-opleiding is het tijd voor verdieping. In dit jaar laten we het automotive en nautische thema los. Dit jaar staat in het teken van de managementvakken. Je krijgt onder andere de vakken International Business, Financieel management en Marketing. In het derde leerjaar van de hbo-opleiding ga je als ‘consultant’ in teamverband bij een bedrijf een strategisch plan schrijven. Dat is dé perfecte voorbereiding op je stage!

Afstudeerfase hbo

De afstudeerfase van de hbo-opleiding bestaat uit zes maanden onderzoeksstage in binnen- of buitenland. Dit hoeft niet per se automotive of nautisch georiënteerd te zijn. De kennis en kunde die je opdoet in de hbo-opleiding sluit namelijk ook perfect aan op banen buiten de automotive- en nautische branche. Aansluitend op je stage schrijf je de afstudeerscriptie. Heb je na afronding van je stage en scriptie alle studiepunten in de hbo-opleiding behaald? Gefeliciteerd, je bachelor diploma is binnen!

Bekijk hier waar hbo IVA-studenten stage lopen

IVA-A opleiding, de korte variant

Besluit je om in de loop van het eerste jaar van de hbo-opleiding over te stappen naar een korter hbo-programma, dan kom je in het intensieve IVA-A programma. Deze tweejarige studie is ideaal voor wie sneller het bedrijfsleven in wil en niet per se een bachelor diploma wil halen. Ook als je internationaal wilt doorstuderen, op bijvoorbeeld Northwood University, vormt de IVA A-opleiding een goede basis.

alttext

Hbo automotive en nautisch business management

De hbo-opleiding is een rijkserkende opleiding met twee richtingen. Bij de instroom maak je direct een keuze voor de automotive of de nautische richting binnen de “Hogere Managementopleiding voor de Mobiliteitsbranche”. Het specifieke thema over auto’s, transport, jachtbouw en boten, maakt de hbo-opleiding concreet en aantrekkelijk.

Welke vooropleiding heb ik nodig?

We begrijpen dat jij goed voorbereid aan de IVA wil beginnen. Tenslotte is jouw kans op succes daarmee groter. Hierin willen wij jou dan ook graag adviseren. De meeste studenten stromen in met een havo-/vwo-diploma met wiskunde of met een mbo4-opleiding. Kun je nog vakken kiezen? Dan adviseren we ook economie en eventueel ook Duits in je vakkenpakket te nemen.

Bij aanvang van de hbo- opleiding:

  • ben je tussen de 16 en 24 jaar
  • heb je een mbo4-diploma*, of
  • heb je een havo-/vwo-diploma met wiskunde**, of
  • een Belgisch tso- of aso-diploma

*Voor collegejaar 2020 geldt: Mbo’ers die nog geen diploma hebben, worden in september 2020 wel toegelaten in het hbo. Indien zij hun mbo-diploma niet voor 1 januari 2021 halen, is vervolgen van de hbo-studie niet mogelijk.

**Op 24 maart 2020 is bekend gemaakt dat er geen centrale examens zullen plaatsvinden op middelbare scholen. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma behalen. Het behaalde diploma bepaalt de toegang tot de IVA hbo-opleiding.

Vragen? Neem contact op!
Wijkt je vooropleiding af van de hierboven genoemde punten, neem dan contact op met de afdeling Marketing & Voorlichting (voorlichting@iva-driebergen.nl) of +31 343 512 780) om de instroommogelijkheden te bespreken.

De IVA kan aanleiding zien om na inschrijving een test af te nemen, om zo de haalbaarheid van de hbo-opleiding in te schatten.

Hbo vakkenpakket

Een goede opleiding is de basis voor jouw toekomst. De IVA biedt een breed vakkenpakket dat er voor zorgt dat je een brede kennis hebt. Lees hier meer over de verschillende vakken.

Bekijk hier je vakkenpakket!

alttext

Doorstuderen

Na het behalen van een IVA hbo- diploma kun je er voor kiezen om een masters degree te behalen op de Bradford University in Engeland. Met een IVA-A diploma kun je verder studeren op de Northwood University in de Verenigde Staten.

  • Hbo (4 jaar)

  • Master (1 jaar)

Doorstuderen na hbo