Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

Hbo automotive en nautisch business management

Hogeschool IVA is een vierjarig rijkserkend programma op bachelor niveau. Je krijgt een breed vakkenpakket om straks een goede baan te vinden. Het specifieke auto- of jachtbouw/watersportthema zorgt dat jij interessant wordt voor het bedrijfsleven en maakt je studie leuk.

Eerste leerjaar

Het eerste jaar bestaat uit twee semesters waarin je totaal 60 studiepunten kunt behalen. Het grootste gedeelte van de lessen is klassikaal met een goede docent voor de klas die duidelijke uitleg geeft. 

Tweede leerjaar

In het tweede jaar start de hoofdfase van je studie. De goede docent blijft, het aantal projecten neemt toe. Je schrijft bijvoorbeeld een ondernemingsplan en presenteert dit voor de branche. Je kunt hier zelfs een prijs mee verdienen! 

Derde leerjaar

Het derde jaar van Hogeschool IVA kenmerkt zich door een verdere verdieping van het vakkenpakket. Na de brede basis van de eerste vier semesters, volgt er nu een specialisatie in management en marketing. De automotive en nautische richtingen komen in dit jaar bij elkaar en hebben dezelfde vakspecialisaties.

Afstudeerfase

De afstudeerfase bestaat uit zes maanden onderzoeksstage in binnen- of buitenland. Aansluitend schrijf je de afstudeerscriptie. Heb je na afronding van je stage en scriptie alle studiepunten behaald? Gefeliciteerd, je bachelordiploma is binnen!

IVA-A opleiding, de korte variant

Besluit je om in de loop van het propedeusejaar van hogeschool IVA over te schakelen naar een korter hbo-programma, dan kom je in het intensieve IVA-A
programma. Deze tweejarige studie is ideaal voor wie sneller het bedrijfsleven in wil en niet per se een bachelorniveau wil halen. Ook als je internationaal wilt doorstuderen, vormt de IVA A-opleiding een solide basis. 

alttext

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Met een afgeronde vooropleiding mbo4, havo, vwo of vergelijkbaar Belgisch onderwijs heb je toegang tot het propedeusejaar van hogeschool IVA. Bij de instroom maak je direct een keuze voor de automotive of de nautische richting binnen de “Hogere Managementopleiding voor de Mobiliteitsbranche”. We begrijpen dat jij goed voorbereid wilt zijn op de IVA. Daarom adviseren we in ieder geval wiskunde en indien mogelijk ook economie in je pakket te nemen. Heb je hierover vragen, neem contact op met onze voorlichters.

Vakkenpakket

Jij beseft dat een goede opleiding de basis legt voor jouw toekomst. Er zijn vast leukere zaken dan huiswerk, testen en tentamens, maar het opbouwen van kennis zorgt dat jij straks gevraagd wordt voor je eerste baan.

Bekijk hier je vakkenpakket!

Doorstuderen

Na het behalen van je hbo-diploma kun je in één jaar je Masters degree halen op de Bradford School of Management

  • Hbo (4 jaar)

  • Master (1 jaar)

Doorstuderen na hbo
alttext

Automotive en Nautisch Business Management

Bij jouw start aan IVA Driebergen maak je een keuze tussen Automotive of Nautisch Business Management. Of je nou meer met auto's, jachtbouw of watersport hebt, studeren met een onderwerp dat je interesseert zorgt altijd voor een beter resultaat.