Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

De afstudeerfase van hbo Automotive & Nautisch Business Management

Na 3 jaar hbo-opleiding op de IVA heb je een breed pakket aan kennis en kunde opgedaan. Het wordt nu tijd voor de praktijk. Je gaat een onderzoek doen van 6 maanden bij een organisatie die je zelf uitkiest. Dit bedrijf hoeft niet actief te zijn in de automotive of nautische wereld. De kennis die je in de automotive of nautische opleiding op de IVA hebt opgedaan is immers breed toepasbaar. 

De IVA heeft een stage-vacature-lijst beschikbaar met bedrijven die intresse hebben in een IVA-student die een hbo afstudeeronderzoek kan doen. 

Aftstudeerstage bij Snappcar - Wiebe de Vries

Wiebe heeft stage gelopen bij Snappcar in Utrecht. Hij heeft onderzoek gedaan naar de Snappcar private lease rijder. Wat is Snappcar voor een bedrijf? 

SnappCar faciliteert het verhuren en huren van een auto door particulieren. Als je zelf geen auto hebt, dan kun je er één bij Snappcar leasen. In Europa staan 250 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil. Als je vaker je auto deelt, dan zijn er in totaal minder auto’s nodig. Dát is de visie van Snappcar.

vTkOsopmUXg

Aftudeerstage bij Ouwehands Dierenpark - Thamar Heerikhuisen

Vierdejaars hbo-studente Thamar Heerikhuisen liep haar hbo afstudeerstage bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ongeveer 50% van de hbo-studenten loopt stage buiten de automotive of nautische branche. Thamar kreeg de kans een onderzoek te doen gericht op de zakelijke doelgroep van Ouwehands Dierenpark. Ze heeft onderzocht hoe het voor bedrijven aantrekkelijk gemaakt kan worden een vergadering of congres te organiseren in één van de evenementenlocaties van Ouwehands Dierenpark. Haar hbo afstudeeronderzoek vond plaats op de afdeling marketing & sales. 

j5u_eqH7rhk

Aftudeerstage bij MyGuest - Rob van Loock - Belgiƫ

Rob is één van de vele Belgische hbo studenten op de IVA. Hij heeft zijn afstudeerstage gedaan bij MYGuest, een online media agentschap gericht op de automotive. Het bedrijf ondersteund autobedrijven op digitaal niveau. Denk aan het beheer en de optimalisatie van websites, mailings en social media. Ze werken onder andere voor McLaren-, Ferrari- BMW-, Citroën- en Toyota-dealers. 

VarObNE3YR4

Afstudeerstage bij Bol.com

IVA-student Willem van Os heeft stage gelopen bij Bol.com. Een hbo afstudeerstage buiten de automotive of nautische branche. Bol.com is een groot bedrijf met ruim 1000 medewerkers. Het hbo afstudeerondoerzoek dat Willem heeft gedaan was er op gericht de webwinkel van Bol.com nog beter en makkelijker te maken. De webwinkel van Bol.com wordt per jaar door 6.000.000 klanten gebruikt. 

KoLb3b9OheM

Afstudeerstage Damen Shipyards - Henk Duit en Justin Post

Henk Duit en Justin Post hebben hun hbo afstudeerstage gedaan bij Damen Shipyards. Damen Shipyards Group is een Nederlands scheepsbouwconcern. Het hoofdkantoor is in Gorinchem. Henk en Justin hebben beide een eigen onderzoek gedaan. In hun video leggen uit wat hun nautische afstudeerstage in houdt.

i-SDw5CbBRU

Afstudeerstage BMW Belux - Maarten Dejongh - Belgiƫ

Hbo student Maarten heeft 6 maanden stage gelopen bij de invoerder/importeur van BMW en Mini van België en Luxemburg. Hij heeft veel geleerd over de marketingcommunicatie bij de introducties van nieuwe modellen en de financiële aspecten daarvan. Zijn onderzoek was gericht op de zakelijke- en fleetmarkt. Maarten heeft zijn afstudeerstage te danken aan zijn inzet op het AutoSalon in Brussel. Daar kreeg hij deze automotive gerichte stageplaats aangeboden.

_ihCVAER1f8

Terug naar: