Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Profiel van de IVA Business Club

De IVA Business Club is opgericht door oud-studenten van IVA Driebergen. De vereniging bestaat voor de ene helft uit leidinggevende functionarissen uit de automotive sector en voor de andere helft uit niet-branche gebonden oud-studenten. De leden streven er naar vanuit hun gemeenschappelijke opleidingsachtergrond onderlinge contacten, zowel zakelijk als daarbuiten, te bevorderen.

De IVA Business Club slaat een brug tussen oud-studenten die wel en niet in de autobranche werkzaam zijn. Het uitwisselen van kennis, gezellig netwerken en het adviseren van andere IVA’ers staat er centraal.

Het gebeurt niet vaak dat een opleiding een eigen Business Club heeft. Maar de IVA heeft dan ook een status aparte. Niet voor niets hebben oud-studenten een speciale band, waar ter wereld ze elkaar ook tegenkomen. ‘Wij spreken dezelfde taal, we hebben dezelfde achtergrond, het zit wel goed.’ Dat gevoel is de gemeenschappelijke deler van de IVA Business Club, die op 2 februari 2002 werd opgericht. De Business Club dient het contact tussen oud-studenten na hun schooljaren te bevorderen, maar dan wel branche overschrijdend.

Activiteiten

Uitgangspunt is gebruik te maken van elkaars netwerk en vooral elkaars deskundigheid en ervaring. In principe komt men drie keer per jaar bijeen. De Algemene Ledenvergadering vindt plaats in Driebergen en de overige meetings zijn meestal bedrijfsbezoeken. De IBC is regelmatig in de gelegenheid om een kijkje te nemen bij de leukste bedrijven zoals bijvoorbeeld MAN in München, Scania in Zwolle, de Telegraaf, het nieuwe hoofdkantoor van DaimlerChrysler Nederland in Utrecht, bij AVR (afvalwerking) in Rotterdam en bijvoorbeeld in het automuseum van de familie De Rijke in Oostvoorne, maar ook bij Farm Frites, Spyker Cars en Heesen Shipyards. Daarnaast worden de leden regelmatig uitgenodigd voor nevenactiviteiten. Zo is er een jaarlijkse golfdag en zijn veel leden aanwezig bij de uitreiking van de Geerlig Riemerprijs. 

IBC & IVA Driebergen

De IVA Business Club wil heel duidelijk ook op maatschappelijk gebied toegevoegde waarde bieden. De in de IBC aanwezige ervaring willen we beschikbaar stellen voor huidige IVA-studenten of leden van de IVA Young Professionals. Denk hierbij aan het opzetten van een eigen onderneming, of een bedrijfsoverdracht. Je kunt daarover natuurlijk overal advies inwinnen, maar dan gaat direct de meter lopen. Met IVA Business Club-leden kun je rustig van gedachten wisselen. Extra voordeel daarbij is toch dat we allemaal dezelfde taal spreken door die IVA-achtergrond en dat je met mensen praat die het pad al voor je hebben belopen. 

Lidmaatschap

De IVA Business Club heeft circa zestig leden en er is een wachtlijst. Men moet bij het bestuur worden voorgedragen door een lid. Via een uitgebreide ballotage procedure wordt vastgesteld of de kandidaat in de club past. 

IVA Business Club