Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

30%

van de MBO IVA studenten stroomt door naar het

HBO

Mbo automotive en nautisch business management

Vraag de brochure aan

Heb je interesse in commercie, auto’s, transport, watersport of jachtbouw? IVA Driebergen biedt een brede automotive en nautische mbo- business opleiding aan bestaande uit marketing, management, verkoop en techniek. De unieke combinatie van vakken zorgt voor een uitstekende aansluiting naar het bedrijfsleven. De opleiding kent een klassikale structuur en persoonlijke begeleiding. De ervaren docenten zorgen voor inspirerende lessen. 

Mbo TOP Opleiding

Topopleiding mbo IVA Driebergen

IVA Driebergen is met de opleiding automotive en nautisch business management bekroond tot "Mbo Top Opleiding" door de Keuzegids Mbo. Dit kwaliteitszegel wordt toegekend wanneer een opleiding tot de beste opleidingen van Nederland behoort. De Keuzegids baseert zich grotendeels op de uitslagen van de JOB-monitor. JOB onderzoekt de tevredenheid van Mbo studenten.

Bekijk de resultaten van IVA Driebergen in de JOB-monitor

Sprint mbo; in 2 jaar je mbo-4-diploma

Onze mbo sprintopleiding is 1 jaar korter dan een reguliere mbo-4-opleiding. De mbo-opleiding is  compact, overzichtelijk en intensief. We verwachten dus wel wat van je. De sprintopleiding mbo+ is een tweejarig rijkserkend programma dat resulteert in het diploma ‘Verkoopmanager Mobiliteitsbranche’ niveau 4 (BOL).

De plus; aansluiting op het bedrijfsleven

De plus in de mbo sprintopleiding zit hem in de uitbreiding met een aantal vakken die gevraagd worden door de automotive en watersport/jachtbouw sector. Met deze extra kennis loop jij voorop bij nieuwe ontwikkelingen in de branche. Ook werken we veel aan jouw persoonlijke groei en zakelijke optreden. Hierdoor zien we al jaren dat IVA-studenten makkelijker aan hun eerste baan komen! Denk dan aan verkoopadviseur, marketingmedewerker, autoverkoper, jachtmakelaar, botenverkoper of accountmanager.

Eén dag per week stage

Na een half jaar start je vrijdagstage. Vanaf dat moment heb je dus 4 in plaats van 5 dagen les in Driebergen. De praktijkstage is in een auto- of watersportbedrijf. Zo leer je om de theorie uit de lessen ook echt in het bedrijfsleven toe te passen. Het geleerde uit de praktijk neem je ook weer mee terug naar de lessen.

alttext

Automotive en Nautisch Business Management

Je kunt starten op de mbo-opleiding automotive business management of nautisch business management. De automotive opleiding gaat in op de wereld rondom auto’s, transport, vrachtwagens en leasing. De nautische opleiding gaat in op de watersport en jachtbouw sector. Denk dan aan alles wat te maken heeft met motorboten, zeilboten, sloepen en superjachten.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Bij aanvang van de automotive en nautische mbo-opleiding:

  • ben je tussen de 16 en 24 jaar
  • heb je een afgerond vmbo-gl (met wiskunde), vmbo-tl (met wiskunde)* of mbo3
  • heb je een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • heb je een afgerond bso (met 7e jaar)- of tso-diploma

We begrijpen dat jij goed voorbereid aan de IVA wil beginnen. Daarom adviseren we in ieder geval wiskunde en indien mogelijk ook economie in je pakket te nemen. 

*Op 24 maart 2020 is bekend gemaakt dat er geen centrale examens zullen plaatsvinden op middelbare scholen. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma behalen. Het behaalde diploma bepaalt de toegang tot de IVA mbo-opleiding.

Connectiejaar

Wil je graag beginnen op de IVA en heb je een afgerond vmbo kb of gl/tl-niveau zonder wiskunde? Door middel van een toelatingstest bekijken we of je kunt starten in het Connectiejaar. 

Lees hier meer over het Connectiejaar

Vakkenpakket

Bij een brede business school hoort een breed vakkenpakket. Hieronder vind je het complete aanbod van vakken op de mbo-opleidingen Automotive Business Management en Nautisch Business Management. Je hoeft overigens niet te kiezen, al deze vakken zitten automatisch in je mbo-programma.

Lees hier meer over het vakkenpakket

alttext

Doorstuderen

Bij IVA Driebergen kun je binnen vijf jaar je mbo- én hbo-diploma halen. Na het behalen van een IVA mbo+ diploma kun je ook verder studeren op de Northwood University in de Verenigde Staten.

  • Sprintopleiding mbo+

  • Vervolgopleiding BMC

  • Hbo 3e jaar

  • Afstudeerfase

  • Master

Meer over doorstuderen