Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

Connectiejaar; dé voorbereiding op de sprintopleiding mbo+

In één jaar

Het Connectiejaar (CJ) is een éénjarige dagopleiding, die vooraf gaat aan de sprintopleiding mbo+. Deze unieke opleiding maakt letterlijk de connectie tussen je huidige vooropleiding en het niveau dat nodig is om in te kunnen stromen in onze sprintopleiding mbo+.  

Het doel

Het doel van het Connectiejaar is om jou op een dusdanig kennisniveau te brengen, dat aansluiting naar de sprintopleiding mbo+ mogelijk wordt. Het aantal studenten in een CJ-klas is klein en bestaat uit maximaal 25 leerlingen, waardoor een intensieve begeleiding mogelijk is. De coördinator van het Connectiejaar speelt bij deze opleiding een belangrijke rol. Hij zorgt voor de persoonlijke begeleiding en coaching van jou als leerling en is de schakel tussen jou, je ouder(s)/verzorger(s) en de IVA. 

Instroom

De start in het Connectiejaar wordt grotendeels bepaald door de combinatie van leeftijd, vooropleiding, intakegesprek en de uitslag van een reken- en taaltest. In het Connectiejaar willen we het onderlinge leeftijdsverschil klein houden. De instroomleeftijd is daarom 16-19 jaar.

Instroom & doorstroom

Heb je (straks) een afgeronde vmbo-kader, vmbo gl/tl zonder wiskunde, mbo-niveau-2 of bso (België) vooropleiding? Dan kun je instromen in het Connectiejaar. Heb je een afgeronde vmbo-gl/tl met wiskunde, mbo-niveau3 of bso met specialisatiejaar, dan kun je rechtstreeks instromen in de sprintopleidig mbo+.

Vakkenpakket

Het Connectiejaar kent in totaal 9 vakken die wekelijks in ca. 28 uren worden gegeven. Niet alleen het vergroten van kennis is een doelstelling van het Connectiejaar, maar ook wordt gewerkt aan:

  • het ontwikkelen van efficiënte studiegewoonten;
  • het vergroten van zelfdiscipline;
  • de ontwikkeling van een zakelijke attitude;
  • huiswerkdiscipline.  

Lees meer over het vakkenpakket

En daarna verder met

Na het Connectiejaar ga je verder in de sprintopleiding mbo+. Je hebt de keuze tussen Automotive Business Management en Nautisch Business Management.