Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Van mbo naar hbo

Heb je als doel om uiteindelijk een hbo-diploma te halen? De IVA biedt je een mooie kans om vanuit de sprintopleiding mbo+ door te stromen naar de hogeschool IVA (hbo). Na één jaar vervolgopleiding in de Business Management Class stroom je door naar het derde jaar van de hogeschool IVA. In totaal vijf jaar ná je vmbo-opleiding een hbo-diploma op zak, is dat rendement of niet.

Studieprogramma overzicht

Business Management Class

Wil je na het afsluiten van de sprintopleiding mbo+ verder groeien richting het hbo? Dan volg je de éénjarige Business Management Class. Na verdieping en verbreding van het kennisniveau op managementgebied heb je toegang tot het laatste collegejaar van Hogeschool IVA. De vakken die je krijgt zijn Bedrijfsmanagement, Marketing, Public Relations, Duits en Kwaliteitsmanagement. Het BMC-programma is ook in deeltijd te volgen. 

Hbo 3e jaar en afstudeerstage

Het derde jaar van hogeschool IVA kenmerkt zich door een verdere verdieping van het vakkenpakket. Na de brede basis van de eerste vier semesters, volgt er nu een specialisatie in management en marketing. Lestechnisch krijg jij steeds meer jouw touwtjes in handen. Je werkt tenslotte al toe naar je eindproject: het afstudeeronderzoek. De automotive en nautische richtingen komen in dit jaar bij elkaar en hebben dezelfde vakspecialisaties.

Na afronding van de hoofdfase begint de afstudeerfase. Deze bestaat uit zes maanden onderzoeksstage in binnen- of buitenland. Aansluitend schrijf je de afstudeerscriptie. Je wordt één op één ondersteund door een begeleider uit het vakgebied van jouw opdracht. Heb je na afronding van je stage en scriptie alle studiepunten behaald? Gefeliciteerd, je bachelordiploma is binnen!

Northwood bachelor degree

Wil je na IVA-A of sprintopleiding mbo+verder studeren in internationaal management, marketing en organisatie én je zakelijk Engels perfectioneren? Kies dan voor een aanvullende studie in de Verenigde Staten. Samen met de IVA heeft Northwood University goed aansluitende programma’s ontwikkeld. Je start in het vierde jaar van de internationaal erkende opleiding bachelors degree of business administration (bba) in Midland.