Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Bedrijfsbezoek Wajer Yachts

Het is een jaarlijks terugkerende activiteit geworden. Studenten van de hbo-opleiding Nautisch Business Management bezoeken in het najaar de werf van Wajer Yachts in Heeg. Het is één van de vele bedrijfsbezoeken aan bedrijven die actief zijn in de jachtbouw- en watersportbranche. Het bezoek aan Wajer Yachts is een win-win in optima forma. IVA-studenten krijgen op de werf alle schepen die in aanbouw zijn te zien en krijgen een uitgebreide presentatie over de business waarin Wajer Yachts actief is. Wajer Yachts krijgt de kans om kennis te kunnen maken met IVA-studenten, die vervolgens kunnen solliciteren om kapitein te worden in de zomervakantie. Als kapitein vaar je met klanten van Wajer Yachts op de Middellandse Zee en zorg je ervoor dat de vloot er in uitstekende staat bij ligt.

Wajer Yachts bedrijfsbezoek

In de presentatie, gegeven door After Sales directeur Sander Mars, worden de activiteiten van Wajer Yachts toegelicht. De exclusieve jachtenbouwer focust zich naast nieuwbouw vooral op een uitstekende verzorging van de after sales. Klanten van Wajer Yachts kunnen deelnemen aan het zo genaamde ‘Wajer Care’ programma. Dit programma focust zich op volledige ontzorging van de klant, zodat ze precies kunnen doen waarvoor ze een Wajer gekocht hebben: genieten!

IVA-studenten over het bedrijfsbezoek bij Wajer Yachts
Duarte van Loon: 'Mooi om zulke prachtige open boten te zien op de werf. De manier waarop Wajer Yachts omgaat met after sales heeft veel indruk bij mij achtergelaten. Dank aan de werf voor dit bezoek.' Lorenzo Breedveld: 'Tijdens het bezoek aan Wajer zag ik bijna alle vakken die op de IVA gegeven worden terug. Het zijn absoluut gave boten. De nadruk op de after sales is bizar.' Ruben Prent: ‘Bij Wajer staat de klant hoog in het vaandel. De werf leverde een Wajer 38 met minder air draft, een eis van een klant. De doelgroep is zo specifiek. Wajer vind ik de boten met het mooiste ontwerp. We hebben veel geleerd van after sales directeur Sander Mars.'

Kapitein worden bij Wajer Yachts

Al vele jaren zijn IVA-studenten van de nautische opleiding in de zomer actief voor Wajer Yachts. In de zomervakantie en op beurzen zijn ze actief als kapitein. Om hiervoor in aanmerking te komen doorlopen ze een selectie en vervolgens een intensieve (vaar)training. Meer dan eens krijgen IVA-studenten de kans zich bij Wajer Yachts verder te ontwikkelen door middel van een afstudeerstage of een baan.

Monaco Yacht Show

Op de Monaco Yacht Show van 2017 maakten we onderstaande video’s van Jort Bout en Luuk Groentjes. Beide IVA-studenten zitten dit jaar (2018) in de afstudeerfase van hun hbo-opleiding. Ze doen beide hun afstudeeronderzoek bij Wajer Yachts.

Hbo-student Jort Bout

50YhF36kjz4

Hbo-student Luuk Groentjes

y8Ej2Tav0pg

Dennis van Rijswijk, oud-IVA-student Nautisch Business Management

Dennis van Rijswijk rondde zijn IVA-opleiding Nautisch Business Management af in 2017. Ook hij heeft zijn afstudeeronderzoek bij Wajer Yachts gedaan. Kort na het afronden van zijn hbo-opleiding maakten wij onderstaande video op de HISWA te Water.

bCzn-Dn1qCs

Nautisch Business Management 

De opleiding Nautisch Business Management is dé opleiding voor studenten met interesse in de jachtbouw- en watersportwereld. 

Lees meer over de opleiding Nautisch Business Management