Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

qyle_csH790

“Ik zou geen baan goed kunnen uitvoeren zonder bezieling.”

Dat is het antwoord op de vraag waarom Jeroen Wats, zowel zeiler en autoliefhebber, destijds voor IVA Business School heeft gekozen. Nautisch Business Management behoorde in die tijd nog niet tot de keuzemogelijkheden en IVA stond immers bekend als de school waar je naartoe gaat, als je interesse hebt voor auto’s.

“Dat imago is inmiddels met de naam Business School en de nautische richting wel veranderd.”

Na de IVA heeft Jeroen Wats een aantal sales en marketing functies bekleed. Onder andere bij Jaguar en Landrover Nederland en Kimman Haarlem BV. “In die periode heb ik veel geleerd en veel ervaring opgedaan.”
In 2004 is hij voor zichzelf begonnen met G-Force Yachts. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen en ontwikkelen van topklasse wedstrijdzeiljachten.  Het idee om hiermee te beginnen is een interessant verhaal. “In 2003 won ik de Cape to Rio Ocean Race (Kaapstad naar Rio de Janeiro) in 20 dagen. Ik wist dat dit sneller kon en in 2004 heb ik de X-Treme 37 gebouwd. Toen dezelfde race weer gedaan en in 16 dagen opnieuw gewonnen.”

Het bijzondere van zijn werk vindt hij: “Het creëren van iets uit niets. Een idee wordt een schets, een schets wordt een bouwtekening, die uiteindelijk tot een project leidt dat gestalte krijgt. Vervolgens is het resultaat kwalitatief hoogwaardig en wint de boot verschillende races. Dat is de kick!”

“Laatst was ik op de reünie van mijn middelbare school. Onderwerpen die je daar bespreekt zijn ‘wat doe jij nu en waar woon jij momenteel’? Er wordt weinig over ‘toen’ gesproken. Als je oud klasgenoten van de IVA tegenkomt, zijn de gesprekken heel anders en gaat het over ‘weet je nog tijdens die les, of weet je die docent nog’? Dan merk je dat de IVA- tijd voor iedereen bijzonder is geweest.”

De combinatie van techniek en commercie is voor Jeroen Wats heel nuttig geweest. Volgens hem vind je de zakelijke cultuur, zoals die op IVA heerst, op geen andere opleiding.

“Als je de IVA- opleiding hebt gedaan, kom je in zo’n vertrouwde community terecht. Daar heb je je leven lang profijt van. De IVA heeft me gebracht waar ik nu sta.”