Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

IAA Hannover reis, 23,24 en 25 september

Vrijdag 23 september was het dan zo ver. Met 13 IVA-studenten en 2 docenten vertrokken we om een bezoek te brengen aan dé transportbeurs van Europa en misschien wel van de hele wereld. De bezoekers van de IAA Hannover komen namelijk uit alle windstreken; van China en Amerika tot Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Zo ook wij, vanuit Driebergen.

Na een beetje rommelige maar gezellige reis (door 2,5 uur file) kwamen we aan in de jeugdherberg, waar we ons bedje konden opmaken voor een toch wat korte nacht.

De wekker klonk alweer om 7.00 uur. Na het ontbijt vertrokken we en kwamen om 8.45 uur aan bij de ‘Deutsche Messe Hannover’. Om 9.00 uur begon de beursdag dan! Eerst hebben we de stand van MAN Truck en Bus bezocht. Na een uur daar rondgekeken te hebben, gingen we door naar ons eerste bezoek.

Vakgroep Transport bezoekt IAA 3

Om 10.00 uur werden we opgewacht op de stand van Daimler, Mercedes Benz door Jan van der Malen, sales large accounts. Na een korte introductie, een broodje en een kop koffie in de vipruimte werden we door verschillende sprekers ontvangen en kregen we diverse productpresentaties uiteenlopend van de SETRA VIP Touringcar tot de Mercedes Urban E-Truck. Ook kregen we een uitleg over de transitie naar elektrisch rijden. Belangrijk om bij stil te staan is dat ook de werkplaatsen voorbereid moeten worden op deze verandering! De laatste presentatie ging over de Mercedes Benz conceptcar genaamd ‘Vision’. Deze gerobotiseerde auto is te besturen met een joystick en uitgerust met twee drone’s. Een geweldige show! Onder het genot van een drankje in de vipruimte sloten we na ruim drie uur deze geweldige ontvangst af.

Daarna snelden wij naar de DAF stand, waar we opnieuw met open armen werden ontvangen, ditmaal door Geert Donkers, productplanner. We kregen een korte, maar leuke interactieve presentatie over het bedrijf DAF en haar moederbedrijf PACCAR. We sloten af met een overzicht van de marktaandelen en de huidige situatie in de truckmarkt. We kregen een leuk kleinigheidje mee!

Na twee indrukwekkende bedrijfsbezoeken kreeg iedereen de gelegenheid om vrij rond te lopen op de IAA waar we elkaar om 16.30 uur weer troffen bij de stand van Knapen Trailers.

Vakgroep Transport bezoekt IAA 4

Bij Knapen Trailers werden we door Jandrik Knapen, salesdirector, ontvangen. Onder het genot van een drankje kregen we van Jandrik Knapen een spontaan verhaal over hoe de trailermarkt in elkaar steekt en wat de kracht van Knapen Trailers is. Knapen Trailers is specialist in het bouwen van schuifvloertrailers. Een interessante niche waar wij niet veel over wisten. Zo zijn er tientallen verschillende soorten vloeren voor bij voorbeeld grond, afval, compost of glas. En is de Walkingfloor geen benaming maar een geregistreerd merk. Knapen Trailers werkt overigens met Cargofloor. Na dit inspirerende verhaal van Jandrik Knapen keerden wij terug naar de jeugdherberg.

Vanuit de jeugdherberg zijn wij naar het centrum van Hannover gewandeld, waar we gegeten hebben in het typisch Duitse restaurant ‘Brauhaus Ernst August’. Waar livemuziek, gecombineerd met Spa geel, zorgde voor een fantastische afsluiting van deze IAA Hannover reis.

Zondagochtend hebben we met frisse tegenzin met zijn allen ontbeten, waarna we om 9.30 uur weer terugkeerden naar Driebergen. Een gezellige busrit en geen files zorgden ervoor dat we keurig om 13.30 uur weer op het terrein van de IVA arriveerden. Al met al hebben we het super gehad!

Wij willen Jandrik Knapen van Knapen Trailers, Geert Donkers van DAF en Jan van der Malen van Mercedes Benz en Marco de Vrind namens de hele Vakgroep Transport bedanken voor het mogelijk maken van deze bijzondere reis! 

Bezoek vakgroep transport aan IAA

Ga naar Facebook voor meer foto's van deze studiereis.