Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Van IVA naar Northwood University

Als Belgische IVA-student heb ik vorig jaar samen met 13 andere IVA studenten de keuze gemaakt om vanaf augustus 2016 verder te studeren in Amerika. Graag geef ik jullie een samenvatting van het eerste semester op northwood!

Courses @ Northwood

De tot nu toe meest boeiende ervaring is hoe op Northwood de lessen worden verzorgd. We volgen de opleiding International Business, waar voor de hand liggende vakken zoals Financial management, international trade & law e.d. worden verzorgd. Maar Northwood onderscheidt zich van andere universiteiten, doordat het veel aandacht besteedt aan “free-society, freedom and free trade”. Een flinke uitdaging voor ons!

Elections!

In Amerika verblijven tijdens de elections is een super ervaring! De weken voor de presidentsverkiezingen voelde je duidelijk aan dat iedereen gespannen was. Er werd alleen niet veel over gesproken. Maar als curieuze IVA-student wil je natuurlijk toch weten hoe het zit! Elke Amerikaan die we spraken, vertelde dat het één van de moeilijkste presidentsverkiezingen was, omdat Clinton en Trump allebei te extreem links of rechts waren. Waar wij verblijven, op het platteland, heeft Trump de kiesstemmen gewonnen. Dat zagen wij  ook wel aankomen.

Tuesday, November 8, 2016: de verkiezingsdag! Wat mij het meest zal bijblijven, is hoe de media door de politiek wordt gestuurd. We volgden de verkiezingen op de voet via CNN, die pro Clinton was. Op het moment dat alles bijna geteld was in Florida, de belangrijkste Swing State, hoorden we auto’s door de straten van de campus rijden met pro Trump leuzen. Op CNN duurde het echter nog twee uur voordat ze eerlijk toegaven dat Trump de meeste kans had, omdat hij Florida binnen haalde.

Thanksgiving

Dankzij een van onze toffe docenten hebben we Thanksgiving kunnen ervaren als echte Amerikanen. Je kunt Thanksgiving vergelijken met hoe wij Kerstmis vieren in België/Nederland, maar er zijn natuurlijk verschillen. Vooreerst is er geen dresscode, jeans is al overdressed. Maar het meest toffe verschil was de volgende quote: “Matthew, with Thanksgiving we eat and drink as much as we can!”

Mathieu Dejager
Linkedin

Mathieu Dejager