Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

IVA Driebergen bekroond door de Keuzegids HBO

Het is vrijdagmiddag 14:30 uur, de mail van over de uitslag van de Keuzegids HBO landt in de mailbox. Met spanning loggen we in op het portal waar een voorinzage van de Keuzegids staat. Wat staat er over de IVA geschreven dit jaar? En wat is de score?

Keuzegids, hoe zat het ook al weer? Ieder jaar beoordelen alle studenten in het Hoger Onderwijs in Nederland hun opleiding. Dit onafhankelijke onderzoek van GFK heet de Nationale Studenten Enquête (NSE). De Keuzegids HBO baseert zijn ranking onder andere op deze uitslagen.

Beste kleine Hogeschool 2018

En JA!! De Keuzegids HBO zet IVA Driebergen (opnieuw) bovenaan de ranglijst met 95,5 punten! Daarmee is de IVA de “beste kleine hogeschool” van Nederland en heeft de IVA het hoogste puntentotaal van alle genoemde instellingen.

Teksten uit de Keuzegids HBO 2018:

  • “Het mooiste komt het laatst: de kleine hogescholen met minder dan 700 eerstejaars. Daar zitten briljantjes tussen. In de top tien staan opvallend veel particuliere scholen: je betaalt daar veel meer collegegeld, maar dan heb je ook wat. De winnaar van dit jaar is de businessopleiding IVA in Driebergen. De A komt van auto, maar het gaat over meer soorten ‘mobiliteit’. Er is ook een nautische richting waar je luxe jachten leert verkopen.”
  • “Het onderwijs bij IVA wordt bejubeld: het programma staat volgens de studenten als een huis en de toetsing is supereffectief.”


De richtingen Automotive Business Management en Nautisch Business Management scoren erg goed! Al meer dan 85 jaar blijkt het persoonlijke, kleinschalige onderwijs garant te staan voor een sterke opleiding. De grote focus op het bedrijfsleven zorgt dat studenten een uitstekende plaats verwerven binnen het grote IVA-netwerk.

En nu? We gaan het vieren, met onze studenten! Het is een erkenning voor iets wat zij al wisten, het zit hier goed in Driebergen. En daarna? Dan gaan we weer hard aan het werk! En wij niet alleen, ook onze studenten…

*Bron Keuzegids HBO 2018, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).