Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Driebergen, januari 2020

Jarige IVA twee maal TOP-opleiding in 2020

top opleiding iva

Fantastisch nieuws om het jubileumjaar mee te beginnen. Beide opleidingen van IVA Driebergen zijn bekroond met het predicaat TOP-opleiding. De Keuzegidsen* mbo en hbo zijn er duidelijk over, opleidingen van IVA Driebergen krijgen de maximale score van 5 sterren.

Keuzegids, hoe zat het ook al weer? Studenten in het Mbo én Hbo Onderwijs beoordelen hun opleiding in het onafhankelijke onderzoek door de JOB Monitor (Mbo) en de Nationale Studenten Enquête (Hbo). Daarnaast weegt de Keuzegids inspectieoordelen mee. Op basis van deze data wordt een score toegekend.

Is dit nieuws?
Ja en nee! Docenten, studenten en oud-studenten mogen er misschien aan gewend zijn, maar onafgebroken aan de top staan, laat duidelijk zien dat het leveren van onderwijskwaliteit ‘embedded’ is in de organisatie. De wensen van studenten en bedrijfsleven zijn aan verandering onderhevig. Een opleiding moet in staat zijn zich daaraan aan te passen. Dagelijks werken er bij IVA Driebergen een kleine 100 medewerkers gepassioneerd aan het gemeenschappelijke doel: studenten opleiden voor een succesvolle toekomst in business.

keuzegids mbo hbo iva

Wat waarderen studenten en experts in onze aanpak?
Over de volle breedte geven de studenten de IVA hoge scores. Lessen en leren, docenten en begeleiding, toetsing, loopbaanvoorbereiding en schoolklimaat krijgen in deMbo Keuzegids een dubbele plus. Stages worden bovengemiddeld gewaardeerd met een enkele plus. In de Keuzegids Hbo worden deels andere aspecten vergeleken. Inhoud, toetsing, docenten, vaardigheden, voorbereiding loopbaan, haalbaarheid van de studie en het expertoordeel krijgt een dubbele plus. Zijn er ook nog verbeterpunten? Altijd. De faciliteiten voor studenten kunnen beter en daar wordt al hard aan gewerkt. Zo wordt er onder andere een nieuwe studieruimte geopend in samenspraak met het studentenplatform.

Een prachtige start van 2020 dus! Al meer dan 90 jaar blijkt het persoonlijke, kleinschalige onderwijs garant te staan voor een sterke opleiding die zeer gewaardeerd wordt!

*Bron Keuzegids mbo 2020 en Keuzegids hbo 2020, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).