Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

5 tips om effectief thuis te studeren

Normaal gesproken is een dagje thuis zijn voor IVA-studenten extra genieten. Maar nu het ‘verplicht’ is voelt het waarschijnlijk toch anders. Ondanks veel ingrijpende maatregelen gaat het dagelijkse schoolleven wél gewoon door. Die ene toets van bedrijfseconomie, je herkansing, IDT en alle andere schoolopdrachten moeten alsnog gewoon gemaakt én ingeleverd worden. Door alle commotie en chaos word je concentratie flink op de proef gesteld.
Dus: hoe pak je studeren vanuit huis het beste aan? Wij hebben tips!

1. Kies een goede plek

Het lijkt verleidelijk om lekker vanuit bed te gaan studeren, maar je kan beter aan tafel of achter een bureau gaan zitten. Zorg daarnaast voor zo min mogelijk prikkels in je omgeving. Gooi af en toe een raampje open: veel daglicht en voldoende zuurstof doet wonderen!

Tip 1 - thuisstuderen

2. Zorg voor ritme en regelmaat

Zet je wekker en sta op tijd op. Zorg ervoor dat je iedere dag rond hetzelfde tijdstip uit bed gaat. Normaal gesproken zit je om 09.00 uur op school, zorg ervoor dat je rond die tijd kan beginnen met studeren. Op deze manier houd je ritme en regelmaat.

Tip 2 - thuisstuderen

3. Neem het serieus en werk in blokken

Deel je stof op en plan! Natuurlijk kun je je niet 8 uur lang concentreren. Plan daarom blokken van 1 of 2 uur waarin jij je focust op één specifiek vak en neem daarna een korte break. Begin bijvoorbeeld met management, gevolgd door marketing en sluit af met bedrijfseconomie. Bepaal aan het begin van je studiedag wat én hoeveel je gaat doen. Het voordeel van thuis studeren? Kun je na een studieblok mooi de hond uitlaten.

Tip 3 - thuisstuderen

4. Geef niet toe aan afleidingen

Misschien een open deur, maar leg je mobiel echt even weg! Zet je klassen- en groepsapps op stil en laat Instagram even voor wat het is. Die ene foto kan je straks ook nog liken. Zorg voor een rustige studeerplek zonder afleiding. Tip: download een “distraction blocker” zoals Offtime, Moment of BreakFree. Let maar op, ze helpen echt!

Tip 4 - thuisstuderen

5. Beloon jezelf

Als je thuis aan het studeren bent, is de valkuil dat je maar door blijft gaan. Stop op tijd en zorg dat je de volgende dag weer fris begint. Vergeet daarnaast niet om te sporten. Sporten zorgt voor een heldere geest en geeft je nieuwe energie. 

Is het je gelukt? Vergeet dan niet om jezelf te belonen! Bing bijvoorbeeld door met La Casa de Papel, Drive to Survive of de Bodyguard op Netflix.

Tip 5 - thuisstuderen

Et voilà, weer drie hoofdstukken bedrijfseconomie en management geleerd!

Meer informnatie: Coronavirus COVID-19 & IVA Driebergen