Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Geschreven door derdejaars-IVA-student Iris den Ouden

Crisis? Zo mogen we het inmiddels wel noemen. Een onzekere tijd waarvan de duur nog onbekend is. Eind vorige week werd er nog volop gespeculeerd of scholen mogelijk zouden moeten sluiten. De televisie stond vrijwel non-stop aan om te luisteren naar ingelaste persconferenties en toespraken vanuit de overheid.

Zo ook donderdag 12 maart. ’s Middags leek het alsof de scholen gewoon open zouden blijven en zelf maatregelen zouden moeten treffen. ’s Avonds werd het nieuws alsnog over een andere boeg gegooid (om maar even in de nautische termen te spreken). Waar veel scholen al vanaf vrijdag 13 maart hun deuren sloten, bleef de IVA nog open voor studenten. Lessen werden gewoon gegeven, al merkten we de onrust toenemen. Gedurende de ochtend kregen we een bericht; “vanaf maandag 16 maart worden er geen fysieke lessen meer gegeven”. Dat betekent vrij van lessen op school, maar thuis vervolgt de studie gewoon.

Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn hbo-opleiding aan de IVA in Driebergen. Een jaar met een extra ondernemend karakter. We voeren in teamverband een integrale groepsopdracht uit op strategisch niveau bij een echt bedrijf. Een mooie uitdaging en ontzettend interessant. Iets waar we op de IVA door getriggerd worden, is dat we niet moeten denken in problemen, maar juist in oplossingen.

De hele Corona-situatie zette mij aan het denken. Hoe kan ik correct en innovatief inspelen op deze situatie? Ik had het vermoeden dat alle basisscholen en peuterspeelzalen snel hun deuren zouden sluiten. Zo ontstond het idee van mijn oppas- of boodschappencentrale aan huis. Hoe ziet dit eruit? Ik zorg voor de kinderen en de ouders/verzorgers kunnen gewoon doorwerken. Naast het oppassen kan ik ook zorg dragen voor de boodschappen.

Ik kan me goed voorstellen dat mensen op hogere leeftijd liever niet de deur uitgaan in deze kwetsbare wereld. Voor hen zou ik bijvoorbeeld boodschappen kunnen doen.

Mijn idee heb ik meteen tot uitwerking gebracht. Op vrijdagavond 13 maart heb ik mijn oproep op Facebook, Instagram en LinkedIn geplaatst. Het bericht werd direct opgepakt. Inmiddels is mijn bericht in totaal zo’n 100 keer gedeeld en op LinkedIn 6.500 keer bekeken. Wauw, wat een bereik!

Mijn oproep heeft geholpen en inmiddels heb ik een aantal afspraken gepland staan! Het oppassen is voornamelijk overdag en wordt ingepland in dagdelen. Dit geeft mij de gelegenheid om het oppassen goed te combineren met mijn studie.

Kortom, niet dromen maar doen!
Take care.

Blog - Iris den Ouden