Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Ik wist dat veel oud-IVA studenten goed terecht waren gekomen in de branche. 

Auke had al op jonge leeftijd interesse in auto’s. De keuze voor de IVA was dus snel gemaakt! ‘Ik wilde een brede studie gaan volgen met veel afwisseling. Bovendien wist ik dat veel oud-IVA studenten goed terecht waren gekomen in de branche’, vertelt Auke. Na het behalen van het IVA-diploma, haalde Auke ook nog het BMC diploma en heeft hij via de IVA een jaar gestudeerd op Northwood.

Na de IVA ging Auke werken bij een grote leasemaatschappij, waarna hij de overstap maakte naar de verkoop van heftrucks. Een internationale ervaring bleef toch aan hem trekken en hij besloot om wereldwijd grote partijen meubels te gaan verkopen. ‘Hier heb ik een fantastische tijd gehad dankzij de leuke klanten op het hele continent Amerika, Scandinavië, Zuid-Europa en het Midden-Oosten. Helaas bleef er door het reizen erg weinig tijd over voor vrienden en familie, waardoor ik er voor gekozen heb om weer aan de slag te gaan binnen Nederland.’
Via oud-student Peter van der Veen, directeur WashTec, kwam Auke bij WashTec Benelux terecht. WashTec ontwikkelt en produceert carwash installaties en is marktleider dankzij o.a. een uniek landelijk dekkend servicenetwerk. ‘Voor Nederland ben ik samen met een collega verantwoordelijk voor de verkoop van roll-over en jetwash installaties. Wij bedienen met name veel wascentra, tankstations met carwash en autobedrijven. Diverse klanten die elk een eigen benadering vragen. Het zijn vooral de klanten en het innovatieve product die mijn baan leuk en uitdagend maken. Als de klant ons de handel gunt, is onze missie geslaagd. En dat geeft elke keer weer een kick!’

Volgens Auke is de brede basis die gelegd wordt op de IVA iets wat je elke dag overal weer kunt gebruiken. ‘Bovendien is de (internationale) levenservaring iets wat je echt verder kan brengen in het leven. Je leert mensen kennen, niet alleen wie ze zijn, ook hoe ze zijn. Dankzij de IVA beschik je over een enorm netwerk waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Bovendien heb ik er een aantal bijzonder goede vrienden aan over gehouden.