Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

"Heel gewoon om naar Driebergen te gaan"

Annamaria di Nitto, eigenaar dealerbedrijf:

Annamaria di Nitto

"De liefde voor auto’s is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader, geboren in Italië, zette in 1970 de Di Nitto Autogroep op. Voor mij was het vanzelfsprekend dat ik de zaak zou overnemen en dat ik daarvoor naar de IVA zou gaan. " 

Samen met haar oudere broer heeft ze de zaak van haar vader overgenomen. Haar broer runt in Genk de showroom met Kia, Mitsubishi en Mazda, terwijl zij in Dilsen verantwoordelijk is voor Mitsubishi, Hyundai en Saab. Haar broer, negen jaar ouder, studeerde al aan de IVA en Annamaria hoorde alle enthousiaste verhalen. Toch ging ze eerst marketing studeren in België. Daarna, met de autoliefde in het bloed, vertrok Annamaria naar Driebergen. "Een stap die in België als heel gewoon wordt gezien," vertelt ze,  "zeker als je uit een autofamilie komt. Ik ben letterlijk tussen de auto’s opgegroeid en zag hoe mijn vader zich met hart en ziel inzette. Dan is het een eer als je zelf ook de kans krijgt om het familie-bedrijf verder uit te bouwen.”

Annamaria ging in 2001 naar Driebergen,waar ze één van de weinige vrouwelijke studenten was die aan de HBO-opleiding begon. Toen ze in 2005 klaar was, liep ze eerst nog een half jaar stage bij Hyundai in België. Daarna maakte ze haar entree in het familiebedrijf.

“Ik vind dat je als verkoper de details van je product hoort te kennen, dus je moet weten hoe de techniek in de auto werkt. Of je nu man of vrouw bent, dat mag niets uitmaken. Als verkoper heb je persoonlijk contact met klanten en dat, in combinatie met je kennis van auto’s, bepaalt hun keuze.”