Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Na het afronden van de hbo-opleiding aan de IVA, is het mogelijk om in Engeland een éénjarige Master of Science (MSc) te doen aan de Universiteit van Bradford. Van oud IVA-student Harmen-Tom Jaarsma ontvingen wij dit enthousiaste bericht uit Bradford: 

“In september ben ik, samen met 28 oud IVA-studenten, gestart met mijn master aan de Universiteit van Bradford. Deze opleiding sprak mij aan omdat het een mooie kans is om internationaal te studeren en omdat vergelijkbare programma’s in Nederland twee jaar of langer duren. Aan de Faculty of Management and Law waar wij studeren, studeren ongeveer 1.000 studenten. Dit is vergelijkbaar met de IVA. Een verschil is wel dat er geen vast klassenverband meer is, iedereen heeft een eigen rooster en sommige lectures worden gegeven aan ongeveer 150 MSc studenten tegelijk. Qua niveau sluit de stof erg goed aan op wat wij op de IVA geleerd hebben. Ten opzichte van andere internationale studenten hebben wij met veel vakken het voordeel dat we bepaalde theorieën al eerder hebben geleerd en besproken. 

In Bradford zelf is weinig afleiding, wat de cijfers ten goede komt. Als we wat ondernemen gaan we vaak naar steden in de omgeving. Leeds is dan populair. Het landschap om Bradford heen (West Yorkshire) is wel heel schilderachtig en heeft mooie weggetjes. Een goede reden dus om de stad zo nu en dan te ontvluchten.

 Al met al vliegt de tijd hier voorbij! Ik heb het erg naar mijn zin en kan een ieder die na zijn hbo-opleiding aan de IVA nog verder wil studeren een master aan Bradford zeker aanbevelen!"

Harmen-Tom Jaarsma - Bradford University