Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Entrepreneurschap in combinatie met een technische opleiding, het blijft een boeiende combinatie. 

16 jaar was hij pas, toen hij startte aan de IVA. Joost de Vries, nu werkzaam voor Tesla Motors in de Verenigde Staten, vond de opleiding waarin entrepreneurschap gecombineerd werd met techniek een boeiende combinatie en daarom koos hij voor de IVA. En hij heeft nog steeds profijt van zijn opleiding. “De competitieve atmosfeer, het publiek spreken, snel kunnen denken en snel kunnen switchen tussen technische en business vakken komen elke dag terug in mijn werk.”

Na verschillende internationale banen in Rusland, China, VS, Brazilië en Europa, werkt Joost nu voor Tesla Motors als VP Worldwide Service. Dit bevat de opbouw van een eigen wereldwijd netwerk, alsmede hergebruik van componenten, accessoire ontwikkeling, eindassemblage van auto’s en de uitstraling van het bedrijf naar de klanten. “We gaan de 100 jaar oude automobiel wereld op zijn kop zetten met innovatieve services en producten die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar die mensen ook echt willen hebben.”

Als we vragen naar een mooi anekdote uit zijn IVA-tijd weet Joost zich nog een diner met de heer Riemer te herinneren: “De heer Riemer wist ons te vertellen dat je geen collega’s hebt op de IVA, alleen concurrenten. Of dat waar was wist ik toen niet zo goed, maar mijn tijd op de IVA heeft me zeker gevormd. “