Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Ik ga elke dag met een smile naar mijn werk.

"Ik ben een echte vrachtwagenman. Ik wilde het liefst het transportbedrijf van mijn ouders in. Maar mijn ouders raadden me aan een middenweg te kiezen: een algemene opleiding, met techniek en management. Dat werd de IVA. We kenden de opleiding al, van één van onze chauffeurs en ook een paar zakelijke kennissen. Ik werd meteen enthousiast van hun verhalen.”

“Vroeger kon ik heel goed leren. Maar op de middelbare school begon de nieuwe wereld! Alles wat ik moest leren, vond ik oninteressant. Op de IVA trok dat gelukkig bij, want toen ging ik alleen maar mijn hobby aan de gang. Ik ging zelfs extra vakken doen: techniek en hydrauliek. Ik was nog heel jong: 17 jaar tussen allemaal oudere klasgenoten. Voordeel daarvan was dat ik heel snel gevormd werd.”

“In m’n vrije tijd testte ik bedrijfswagens voor het tijdschrift van de studentenvereniging, de LIVA-Post. Van Renault, Mercedes en Scania kregen we wagens mee en soms een testchauffeur. Wat ook leuk was: we mochten een keer met de politie op stap: vrachtwagens van de weg halen en controleren.”

“Heel stoer was de studiereis naar de FSO-fabrieken in Polen. Het was toen nog heel Oostblok-achtig, begin jaren negentig. We sliepen in een oud schoolgebouw waar ze wat bedden hadden neergezet, er was geen ontbijt, alles grijs en grauw. Toch heel wat anders dan de Ferrarifabrieken in Italië, waar ook excursies naartoe gingen. Het was heel spannend en avontuurlijk.”

“Wat ik leuk vind aan mijn vak? Heb je een half uurtje? Ik ga elke dag met een smile naar m’n werk. Ik reis veel – Afrika, Midden-Oosten, Rusland… Onze klanten zijn nooit hetzelfde: van particulieren tot Afrikaanse overheden die een heel wagenpark nodig hebben. Pas kochten we acht helikopters op. Binnenkort gaan we in Oost-Europa een serie van 120 nieuwe vrachtwagens aankopen. We zien overal handel in. Mijn hobby is mijn werk geworden.”