Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Het lesgeld betaalt zichzelf terug.

Toen Paul Hermans in 2006 op zoek ging naar een afstudeerstage, raadde de IVA hem Bovemij Verzekeringen aan. Het klikte met de manager, het werkgebied leek Paul interessant, en zes maanden later kreeg hij een vaste baan aangeboden. Als riskmanager binnen de afdeling.

“Een bliksemstart,” lacht Paul Hermans. “Ze waren bezig met een nieuwe afdeling voor risico-management. Dat was ook meteen het onderwerp van mijn stageopdracht. Ik was zo enthousiast en vond het zo’n mooie werkplek, dat ik halverwege de stage een heel positief functioneringsgesprek kreeg. Zij zagen ook wel wat in mij. Toen mijn stage afgelopen was, mocht ik blijven. Nu ben ik Riskmanager binnen de afdeling die ik toen heb helpen opzetten.

De Bovemij is dè verzekeraar in de mobiliteitsbranche. Dat hij iets met auto´s wilde, wist Paul allang. “Maar je weet wat mensen over de IVA zeggen: veel te duur, dat kun je nooit betalen.” Daarom werd het de HEAO. Paul voelde zich daar niet thuis. “Ik kon wel blijven roepen dat ik de IVA niet kon betalen, maar toen ik er goed over ging nadenken, kwamen er toch kansen. Ik kon mijn ouders overtuigen. IVA is intensiever, korter, minder studiejaren, minder kosten. Met het diploma kun je meteen hoger instappen in het bedrijfsleven. Het betaalt zichzelf dus terug.

Ook de discipline beviel Paul goed. “Die miste ik zelf en daarom ging het op de HEAO steeds slechter. Niemand lette erop of ik wel naar school kwam. Dat was op de IVA compleet anders.” De regels en voorschriften vindt hij alleen maar normaal. “Er is niks raars aan om een stropdas te dragen. In het bedrijfsleven moet je er ook netjes uitzien. En dat je op de IVA verplicht bent om aanwezig te zijn en op tijd te komen, is dat zo bijzonder? Volgens mij moet dat straks op je werk ook. Ik vind het eerder raar dat mensen dat raar vinden.”

Nu is hij alweer aan het studeren. Vorig jaar sloot hij een studie aan de Haagse Hogeschool af, post-HBO. Nu gaat hij verder voor zijn Master-titel. “Niet alleen die stof is interessant, maar ook al die mensen en bedrijven die ik nu weer leer kennen.”Eeuwige student? Misschien, maar wèl eentje met twee benen in de praktijk.