Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Ik kan het iedereen aanbevelen om naar de IVA te gaan.

Al tijdens de IVA kwam Philip op het idee van zijn huidige bedrijf. Hij startte namelijk aan de HES, maar kwam er al snel achter dat het kleinschalige karakter van de IVA en de efficiënte werkwijze beter bij hem pasten. Doordat hij bij de overstap van de HES naar de IVA problemen kreeg met de DUO, waarbij telefonische afspraken niet werden nagekomen of zelfs ontkracht, kwam hij op het idee Aangetekend Bellen te starten. Met Aangetekend Bellen kun je ‘Bewezen en rechtsgeldig’  gesprekken vastleggen.  

“Naast Aangetekend Bellen zijn wij in 2011 ook met Aangetekend Mailen gestart, waarmee je ‘goedkoper dan een postzegel met meer zekerheid dan aangetekend’ belangrijke documenten kunt versturen. Aangetekend Mailen heeft een grote vlucht genomen, waardoor we de Nederlandse markt sinds 2013 in nauwe samenwerking met KPN bedienen en de dienst ook te verkrijgen is in Engeland, Spanje en Frankrijk.” Als we vragen naar Philip zijn rol binnen de organisatie en wat deze baan zo leuk maakt, antwoordt hij als volgt: “Ik hou mij hoofdzakelijk bezig met de commercie, marketing en conceptuele kant van de dienst. De techniek laat ik graag over aan anderen. Ik roep wel eens dat onze uitdaging twee keer zo groot is, omdat we met een niet bestaande dienst in een niet bestaande markt zijn gestapt. Dat zorgt ervoor dat elke dag weer opnieuw het creëren van de behoefte is en het mooier maken van de dienst. We sloten eind 2011 de eerste klant aan en ruim drie jaar later bedienen we klanten als ABN Amro, BMW, Leaseplan, Bovemij enz. 

De veelzijdigheid van de opleiding, de onbewuste discipline die je meekrijgt en vooral het communicatief vaardig zijn, is de juiste bagage vanuit de IVA voor je latere carrière. Ondanks dat ik niet in de automotive sector actief ben valt mij op dat veel mensen de IVA goed kennen, dat is de mooiste kracht die je naar mijn idee als opleiding kan hebben! Ik kan het iedereen aanbevelen om naar de IVA te gaan en wellicht dat we je dan in het vroege begin van je carrière al kunnen verwelkomen bij de IVA Young Professionals.”

Philip Voogt