Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Entrepreneurschap in combinatie met een technische opleiding; het blijft een boeiende combinatie.

Vastbesloten om het autobedrijf van zijn ouders over te nemen, koos Toine voor het middelbaar middenstandsonderwijs. Al in het eerste jaar bleek dit een verkeerde keuze. Om aan zijn ouders te bewijzen dat hij de IVA aankon, maakte Toine toch zijn MMO af om uiteindelijk op de plek te komen waar hij zich direct thuis voelde; de IVA.

Van het originele plan om het ouderlijk bedrijf over te nemen is uiteindelijk weinig terecht gekomen, omdat Toine succesvol werd in het buitenland. “Na de IVA en de dienstplicht wilde ik graag een jaar in het buitenland werken. Via oud IVA-klasgenoot Ivo van Weezel ben ik bij Groeneveld Transport Efficiency in Duitsland terecht gekomen als verkoper van smeersystemen in Noord & Oost Duitsland. Als 22 jarige ben ik naar Groeneveld Polen verhuisd om daar het verkoopkantoor te leiden. Ik heb daar 4 jaar met veel plezier gewerkt! In die periode heb ik in goed overleg met mijn ouders besloten dat ik mijn carrière toch buiten Autobedrijf Frazer zou vervolgen.” In plaats van Toine nam zijn broer het bedrijf met succes over.

Na zijn buitenlandse avontuur startte Toine in 2008 bij Firestone Industrial Products. FSIP is een wereldwijde producent van luchtveringen voor de automotive en industriële markt. Sinds een jaar is hij als Distributeurs Salesmanager EMEA verantwoordelijk voor een internationaal salesteam waarmee hij geheel Europa en ruime delen van Afrika en het Midden-Oosten bestrijkt. “Het internationale karakter van ons team vind ik erg bijzonder. We werken in Arnhem samen met in totaal 9 verschillende nationaliteiten. Bovendien reis ik veel waardoor ik veel leuke mensen ontmoet en in aanraking kom met vele culturen”.

Veel aspecten van de IVA opleiding blijken goed van pas te komen in Toine zijn huidige baan: “De technische basiskennis die ik heb opgedaan op de IVA komt uiteraard in mijn dagelijkse werkzaamheden terug. Maar ook is tijdens mijn IVA periode het “verlegen boertje” uit de Achterhoek uit zijn schulp gekropen. Ik ben er in Driebergen achter gekomen dat er veel meer in de wereld te koop is.” Dat onze vijfde zekerheid ‘netwerk ontwikkeling’ een hele belangrijke is, bevestigt Toine meteen. ”In Driebergen heb ik voor de eerste keer van de uitdrukking vitamine K (Kennissen) gehoord. Zoals eerder aangegeven heeft een oud klasgenoot mij uiteindelijk dat eerste zetje gegeven om uiteindelijk te komen waar ik nu ben.”