Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Het begon in 1930

De oprichter van IVA Business School, Geerlig Riemer (1889 1992), begon al in 1915 met de import van auto’s en tractoren. De import ontwikkelde zich tot een snel groeiende bedrijfstak, maar miste goed onderlegde managers en een opleiding daartoe.

Die opleiding zette hij in 1930 op. In Driebergen startte hij met een select groepje studenten en leerde hen de principes van het ondernemen. Het 'Instituut voor den Autohandel', zoals de IVA in die tijd genoemd werd, groeide sterk met een indrukwekkende reputatie binnen- en buiten de branche. IVA Business School heeft nu ongeveer 950 studenten. Daarnaast begeleiden we nog zo’n honderd ‘doorstudeerders’ in binnen- en buitenland.

De komst van de keuzerichting Nautisch Business Management was een logische stap om ook voor de watersportbranche jonge, enthousiaste managers klaar te stomen. Wij verwachten niet alleen veel van onze studenten. Ook voor de school zelf ligt de lat hoog. Dat streven naar goed onderwijs blijft niet onopgemerkt.

Jaarlijks staat Hogeschool IVA in de top van beste Nederlandse hbo-opleidingen (bron: Keuzegids Hoger Onderwijs). IVA Business School werd vermeld als voorbeeld van kwaliteitsonderwijs in het nationale vijfjaren-plan van de hbo-raad. Ook in de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) scoren onze opleidingen bovengemiddeld vergeleken met landelijke uitkomsten op o.a. loopbaanbegeleiding, docenten, inhoud en samenhang. Grote uitschieter is de communicatie, die studenten als uitzonderlijk goed beoordelen.

zpeXRpGAKWo