Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

80%

van de IVA studenten heeft al

een baan

bij de diploma uitreiking

Studeren op een particuliere opleiding

IVA Business School is een particuliere mbo- en hbo-opleiding met een unieke onderwijsaanpak. Op een particuliere school werken door de kleinschaligheid een aantal zaken anders dan in het reguliere onderwijs. Zo bieden onze opleidingen veel structuur, weinig lesuitval, goede docenten en persoonlijke coaching. Deze aanpak wordt zeer gewaardeerd door studenten en dat lees je ook in de Keuzegids mbo & hbo waar IVA Business School steevast in de top 3 staat van beste opleidingen. Zowel voor het particulier onderwijs als voor álle scholen in Nederland!

Rijkserkende mbo- en hbo-opleiding

De mbo- en hbo-opleiding van IVA Business School zijn rijkserkend. Dat betekent dat je na het afronden van onze mbo- en hbo-opleidingen een rijkserkend diploma ontvangt. Hiermee zijn de opleidingsniveau's van onze particuliere mbo- en hbo-opleiding dus absoluut gegarandeerd door de onderwijsinspectie.

Vraag de brochure aan

Aanmelden Online Open Avond

Particuliere mbo+ opleiding

Met de particuliere mbo+ opleiding van de IVA haal je in twee jaar je mbo-4-diploma. De plus zit hem in de aanvulling met een aantal vakken die goed aansluiten op de automotive & watersport/jachtbouw sector. Met deze kennis loop jij voorop en kom je makkelijker aan een eerste baan.

Particuliere hbo-opleiding

De particuliere hbo-opleiding van de IVA is een brede business opleiding waarbij je in de eerste twee jaar kennis maakt met de automotive of nautische branche. Het derde jaar staat in het teken van managementvakken en na dit jaar volgt een afstudeerstage. Je kunt de opleiding ook als verkorte variant volgen, het IVA A-programma.

Welke particuliere opleiding kan ik kiezen?

Collegegeld en studiefinanciering

Een particuliere school krijgt geen geld van de overheid. Als student investeer jij dus zelf in je eigen toekomst. Het collegegeld van IVA Business School is door het ontbreken van subsidie hoger dan bij bekostigde onderwijsinstellingen. Krijg ik studiefinanciering? Gelukkig wel. Onze particuliere mbo- en hbo-opleiding zijn rijkserkend. Hierdoor kun jij als IVA-student gebruik maken van de  tegemoetkomingen van DUO. Het collegegeldkrediet van DUO maakt het mogelijk dat studenten hun particuliere opleiding bij IVA Business School grotendeels zelf kunnen financieren. 

Waarom kiezen voor de particuliere IVA-opleidingen?

  • Een goed rooster (weinig tot geen tussenuren)
  • Minimaal 24-lesuren per week 
  • Kundige en gemotiveerde docenten
  • Hoger studierendement, minder studievertraging, eerder aan het werk of doorstuderen (mbo-hbo of hbo-master)
  • Hoger slagingspercentage
  • Vaste klas met mentor
  • Loopbaanbegeleiding na afstuderen
  • Gebruik maken van de unieke IVA-vacaturebank (minimaal 200 beschikbare vacatures)
  • Opbouw van je zakelijk netwerk van medestudenten en contacten door diverse gastcollege's, bedrijfsbezoeken, stages, beursbezoeken en studiereizen
  • In de huidige corona-tijd wordt er op de IVA voor minimaal 50% fysiek lesgegeven! De overige lesuren vinden online plaats.

Kennismaken of vragen stellen?

Kom kennis maken met de unieke particuliere mbo- en hbo-opleidingen van IVA Business School. Bezoek onze Online Open Avond, maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek of bel/app ons op +31 343 512 780