Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

Race of the Classics team IVA Business School

Traditiegetrouw zullen ruim vierhonderd studenten op klassieke zeilschepen in de eerste week van april de oversteek naar Engeland proberen te maken. De week begint in de Veerhaven in Rotterdam en zal eindigen in Amsterdam. Tijdens deze week wordt er gevaren op een selectie van klassieke zeilschepen. Dit unieke element maakt de wedstrijd behoorlijk intensief en spannend.

Het idee voor ‘De Rees’, zoals het door studenten genoemd wordt, werd in 1989 bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie, met als doel de onderlinge contacten tussen studenten van verschillende opleidingen te bevorderen. Inmiddels is dit doel verbreed en streeft de organisatie er niet alleen naar contact tussen studenten onderling te bevorderen, maar wil de organisatie van De Rees ook contacten tussen studenten en het bedrijfsleven stimuleren. Daarnaast spelen veel plezier en competitie een belangrijke rol bij de Race of the Classics.

IVA Business School neemt deel sinds 2012

In 2011 startte de eerste lichting studenten aan de MBO & HBO opleiding Nautisch Business Management. Al in het eerste collegejaar van de nautische opleiding van IVA Business School werd er een ROTC-team geformeerd onder aanvoering van nautische studenten Rogier Timmers en Chardonnée-Sophie Pekel. Ook in april 2019 zal IVA Business School deelnemen aan de Race of the Classics.  

Meedoen aan de Race of the Classics is naast een hele leuk, ook een zeer leerzame ervaring. Voordat de trossen los kunnen moet er veel georganiseerd worden. Vrijwel direct na de Race of the Classics start alweer de organisatie van de volgende editie. De to-do-list is lang! Denk aan het formeren van een nieuw team, inschrijvingen, organisatie van het teamfeest, sponsoring, teamkleding, Kick Off met sponsorborrel op de HISWA Amsterdam Boatshow, inkopen en ga zo maar door. En als teamcaptain moet je ook nog eens het overzicht houden. 

De Race of the Classics start op 1 april 2019 (geen grap) vanuit Rotterdam.