Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Driebergen gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
Waarom betaal ik meer lesgeld?

IVA Driebergen is een particuliere opleiding. Particulier houdt in: niet afhankelijk van de overheid. Een reguliere school ontvangt een fikse subsidie per student. Wij krijgen deze subsidie niet.

Het lesgeld kan hoger zijn, maar je boekt bij ons wel een tijdwinst. Omdat we intensief onderwijs geven (hele dagen), kun je eerder aan het werk en dus eerder terugverdienen! 

Dat geldt ook voor Hogeschoolstudenten: door de duidelijke structuur van de IVA studeert 70% in vier jaar af. Vergelijk dat met de 49% die op een vergelijkbare opleiding pas na vijf jaar (!) afstudeert.

Kun je in Driebergen op kamers wonen?

Wil je in Driebergen of omgeving op kamers, dan heeft de IVA een lijst van adressen. Daarop vind je studentenhuizen en hospita´s. 

Heb ik werk na de opleiding?

De meeste studenten hebben op het moment van de diplomauitreiking een baan. Vaak komt die voort uit hun stages of uit onze vacaturebank. Op deze manier heeft gemiddeld 80% van de studenten werk, zelfs voordat ze hun diploma in handen hebben.

Krijg ik studiefinanciering?

Op de pagina tegemoetkoming mbo & hbo lees je alles over het studievoorschot en studiefinancierig.

Ga verder naar tegemoetkoming mbo & hbo

Kom ik na de IVA vanzelf in de autobranche te werken?

Dat hangt van jezelf af. Wat je in feite bij ons leert, is ondernemend te denken. Juist daardoor zul je in de toekomst niet vastzitten aan één beroep.

Waarom lopen IVA-studenten in pak?

Om zich straks in het bedrijfsleven thuis te voelen. Op IVA kun je er vast aan wennen in een pak rond te lopen. Juist door de nette kleding ben je op je stage-adres niet zomaar een stagiair, maar een professioneel ogende medewerker, one of the guys!

Krijg ik op de IVA veel techniek?

Je hebt meer succes in je werk als je een link kunt leggen tussen techniek en commerciële kansen. Vandaar dat we uitleggen hoe een voertuig in elkaar steekt. Maar geen zorgen: met wat inzet zijn die technische vakken voor iedereen goed te doen.

Wat ga ik verdienen?

De hoogte van je salaris hangt af van je opleiding, persoonlijke eigenschappen en werkervaring. Bij ons richt je je al tijdens de opleiding op die zaken. Als je eenmaal aan het werk bent, kun je doorgroeien.

Krijg ik vrijstellingen?

Je volgt op de IVA alle vakken. Want bij de diplomauitreiking willen we zeker weten dat je alles geleerd hebt wat wij je kunnen bieden. En als je al kennis hebt over bepaalde dingen, dan kun je jezelf onderscheiden met hoge cijfers.

Hoe lang ben ik met mijn huiswerk bezig?

Circa twee uur per dag, buiten de lestijden.

Vragen veel mensen een persoonlijk gesprek aan?

Bijna iedereen komt naar een Open Dag en veel mensen maken daarna nog een afspraak voor een gesprek. Neem gerust contact met ons op.

Is de IVA een massale opleiding?

De IVA is geen leerfabriek. Wij blijven met onze maximaal duizend studenten graag een kleine opleiding. Zo kunnen we optimaal begeleiden.

Hoe zijn de docenten?

Onze docenten zijn gedreven vakmensen. De meeste komen zelf uit het bedrijfsleven. Daarom kunnen ze hun kennis goed overdragen en altijd de link naar de praktijk leggen.

Vallen veel studenten uit tijdens de studie?

Volgens landelijke cijfers valt bij de reguliere (niet-particuliere) opleidingen 40% in het eerste jaar uit. Bij de IVA is de uitval 13% over het hele studietraject.

Wat is de gemiddelde leeftijd?

De minimum leeftijd voor het starten met de opleiding is 16 jaar. Een verstandig maximum is 24 jaar. De meeste studenten zijn tussen de 17 en 22 jaar oud.