Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.

Sprint in 2 jaar naar een mbo 4 business diploma

Ben jij op zoek naar een brede mbo 4 business opleiding waarmee je zo snel mogelijk de praktijk in kunt? De 2 jarige mbo+ sprintopleiding van IVA Business School is jouw voorbereiding op zakelijk succes:

• Je sprint in slechts 2 jaar naar een diploma mbo niveau 4
• De + betekent een brede opleiding met veel extra’s, die je voorbereidt op zakelijk succes
• Keuze uit automotive- of nautisch business management, vakgebieden waarin heel veel gebeurt
• Je krijgt persoonlijke begeleiding van je eigen mentoren
• Doorstromen naar hbo? Na 2 jaar mbo+ kun je in 3 jaar je hbo-diploma behalen!

Maak kennis tijdens een Open Avond

versnelde mbo opleiding studenten

Mbo+ automotive: een superleuk en dynamisch vakgebied

Met het thema automotive leer je alles over commercie, business management en techniek uit een van de grootste sectoren die er is. Kies je automotive voor je versnelde mbo 4-opleiding, dan heb je een dikke streep voor als je solliciteert op een baan in deze branche. Kies je voor een baan in een andere industrie, of begin je zelf een bedrijf? Ook dan ben je dankzij je sterke competenties helemaal klaar voor een succesvolle carrière.

Lees alles over de versnelde mbo-automotive opleiding in 2 jaar

Mbo+ nautisch: de spannende wereld van jachtbouw en watersport

Met het thema nautisch leer je op deze verkorte mbo-opleiding alles over business management, marketing en technologie met het accent op jachtbouw en watersport. Een spannende en leuke branche waarin Nederland wereldwijd vooroploopt. Kies je voor nautisch, dan is je IVA diploma mbo+ bij werkgevers in deze branche erg gewild. Ook hier geldt: dankzij je vaardigheden kun je uitstekend in andere werkgebieden aan de slag.

Lees alles over de versnelde, nautische mbo-opleiding in 2 jaar

versneld mbo studenten

Haal na je 2-jarig mbo een Northwood bachelor’s degree

Wil je na je mbo niveau 4 opleiding nog sterker worden in business management? Volg dan een aanvullende studie in Midland (Michigan), USA. De IVA heeft samen met Northwood University programma’s ontwikkeld die volledig aansluiten op je kennis. Je start meteen in het vierde jaar van de internationaal erkende opleiding Bachelor of Business Administration (BBA).

Toelatingsmogelijkheden: vmbo gl, tl, havo 3, of bso of tso (België)

Spreekt de 2 jarige mbo+ sprintopleiding je aan? Ben je gemotiveerd om je vast te bijten in business management? Als je voldoet aan de volgende eisen, kun je je direct inschrijven:

• Je bent tussen de 16 en 24 jaar oud
• Je hebt een diploma vmbo gl of tl (met wiskunde) of mbo 3, of:
• Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of:
• Je hebt een Belgisch diploma bso (met 7e jaar) of tso

Voldoe je niet aan de eisen? Geen paniek: doe een toelatingstest voor het connectiejaar. Heb je dit jaar succesvol afgerond, dan stroom je direct door in de IVA sprintopleiding mbo+.

2 jarig mbo student

Versneld doorstuderen

Na je sprintopleiding mbo+ versneld je hbo diploma halen? Volg 1 jaar de Business Management Class en wordt klaargestoomd om daarna in te stromen in het derde leerjaar van het IVA hbo-programma.

  • Sprintopleiding mbo+ (2 jaar)

  • BMC (1 jaar)

  • Hbo 3e jaar (1 jaar)

  • Afstudeerfase (1 jaar)

Meer over doorstuderen na mbo

Meer weten over de sprintopleiding mbo+ of over doorstuderen?