Om je beter van dienst te zijn maakt IVA Business School gebruik van cookies. Je gaat akkoord met deze cookies als je onze site blijft gebruiken.
alttext

IVA HONOURS PROGRAMME 2019

Zakelijke Ethiek

In 2018 ‘uitstekend’ beoordeeld met een 9,1!

Als manager loop jij later in je werk bijna dagelijks aan tegen vragen over normen en waarden. De media schotelen ons steeds nieuwe voorbeelden voor van organisaties waar het vooral niet goed ging. Zakelijke leiders met een sterk ethisch besef worden daarom alom geroemd. Wat kan je van hen leren? In het programma ‘Zakelijke Ethiek’ leer je hoe je naar vraagstukken over normen en waarden kunt kijken en hoe je daar in je besluitvorming rekening mee kunt houden. Je discussieert met elkaar over wat goed is en wat fout en werkt zo aan het vormen van jouw eigen moreel kompas.

ITiMcwHSKJs

Programma

Dit interactieve programma ‘Zakelijke Ethiek’ bestaat uit vier bijeenkomsten van elk 2 uur. Elke bijeenkomst start met een korte terugblik op het geleerde en met het beantwoorden van vragen. Je kunt in onderstaande tabel alvast de hoofdlijnen van het programma bekijken. Hiernaast zullen we altijd proberen aan te sluiten bij actuele gebeurtenissen en bij onderwerpen die de deelnemers zelf in willen brengen.

zakelijke ethiek programma

Hoe gaan we te werk? 

Tijdens het programma krijg je afwisselend uitleg en ga je vervolgens actief zelf in groepjes aan de slag met een case of met korte oefenopdrachten, om daarna weer klassikaal van elkaars bevindingen te kunnen leren. De bijeenkomsten zijn leerzaam, intensief én leuk.

Het programma ‘Zakelijke Ethiek’ wordt gegeven door Rudolf Laane. Hij heeft 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven: zowel in de profit als in de non-profit; zowel in grote organisaties, met meer dan 10.000 medewerkers, als in kleine organisaties. Hij heeft diverse rollen vervuld, onder meer die van adviseur, directeur, vice president en CEO. Doordat hij de theorie steeds afwisselt met zijn eigen praktijkervaringen, zullen begrippen als ‘Ethiek, waarden en normen’ ineens voor jou gaan leven.

Wat heb je aan dit programma?

Iedereen die het programma ‘Zakelijke Ethiek’ met succes heeft afgerond, ontvangt een Honours Programme Certificate of Completion. Dit certificaat geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt; werkgevers van nu zijn zéér geïnteresseerd in medewerkers die weten om te gaan met complexe dilemma’s en die bewust de tijd hebben genomen om na te denken over ethiek, waarden en normen.